НОВИНИ


В МВР ножът опрял до кокала

11 4049 06.03.2016
В МВР ножът опрял до кокала
Цвятко Георгиев

Реформите и промените винаги създават тревожност. Разговорът за реформите даде достатъчно ясно информацията, че законовите промени няма да засегнат доходите на служителите на МВР, а предвиждат механизми за подобряване на управлението в системата, заяви по БНР заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. По думите му, ножът е опрял до кокала и реформите в МВР са крайно необходими.


20-те заплати при пенсиониране не са достатъчно добър мотивационен механизъм служителите да работят по-добре, подчерта заместник-министърът. Според него е по-добре служителите да бъдат по-добре платени докато работят, а не да чакат пенсионирането си, за да получат двайсет заплати: Подобряването на условията за труд тук и сега е достатъчно добър мотивационен механизъм... Служителите на различни равнища в МВР много добре разбират, че трябва да се направи реформа. Има неща, които не могат да се отлагат. Отлагането им отново ще ни завърти в онзи омагьосан кръг МВР всяка година да иска актуализация на бюджета си.

В коментар за оцененото като успешно съвместно учение на армия, жандармерия и гранична полиция, Цвятко Георгиев отбеляза: Подготвеността трябва да се изпробва в симулативна среда, с разработването на сценарии, за да може при реална ситуация да сме по-добре подготвени, защото при такива учения се показват слабите страни, действията на отделните структури могат да бъдат стиковани, за да няма изненади в реална ситуация.

 

Охраната на държавната граница остава както досега. Сценариите, които бяха проиграни, са за ситуации с увеличен миграционен поток и създаване на кризисни моменти, обясни Георгиев. Той каза още, че работата на службите по разбиването на каналите за трафик на хора се подобрява.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама