НОВИНИ


За втори път отложиха оставката на Георги Лозанов

7 4451 08.03.2016
За втори път отложиха оставката на Георги Лозанов
Георги Лозанов

За втори път СЕМ отложи разглеждането на оставката на Георги Лозанов като председател на регулатора. Причината е невъзможността да се съберат всички членове на СЕМ. Самият Георги Лозанов е в отпуск.


"В момента, в който се гласува оставката на сегашния председател, ще се избере временен. Мандатът на Георги Лозанов като постоянен председател изтича на 8 април", посочи Иво Атанасов, член на регулатора, цитира Фокус.

 

Оставката на Лозанов ще бъде разгледана на следващото заседание на СЕМ, което ще се проведе следващата седмица.

 

Припомняме, че Георги Лозанов подаде оставка на 25 февруари. Поводът за депозирането ѝ стана регистрацията на телевизия „ПИК”. В мотивите си тогава председателят на регулатора изтъкна, че не би искал да легализира в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медия, която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или религиозен признак.


Оставката на Лозанов трябваше да бъде разгледана на 1 март, но тогава Съветът за електронни меди не беше в пълен състав, тъй като Мария Стоянова бе в командировка в чужбина. Това наложи отлагането на разглеждането ѝ за днес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама