НОВИНИ


Управляващите ще изберат нова КЗК, въпреки Борисов

12 4284 08.03.2016
Управляващите ще изберат нова КЗК, въпреки Борисов
Цветан Цветанов

Въпреки заръката на премиера Бойко Борисов изборът на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да бъде спрян след среща на представители на управляващото мнозинство в парламента днес следобед се реши процедурата да продължи. Повод за искането на лидера на ГЕРБ бяха изказвания на председателя на ДСБ Радан Кънев, че изборът е опорочен и реално няма да има промени в работата на антимонополната комисия.



"Всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК е изпълнено", заяви председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг. Според него от партията му ще се съобразят с останалите формации в мнозинството, "защото знаете, че ГЕРБ участва в този парламент и подкрепяме правителството заедно с останалите парламентарни групи, с които формираме парламентарното мнозинство."

По думите му всичко, което е свързано с процедурата по избор на състав на КЗК, е изпълнено и направените предложения, както от парламентарни групи, така и от групи народни представители, са направени в съответния срок.

"Всеки един е имал правото да направи съответните предложения по процедурните правила, които са гласувани в пленарна зала. Когато те бяха гласувани, имаше направено предложение от гражданския съвет на Реформаторския блок, беше поискана почивка, след което подкрепихме предложенията, които бяха възприети от Гражданския съвет. Така че в тази посока парламентът продължава дейността си по съответния ред", заяви още Цветанов.

"Всякакви забележки за процедурата за избор на състав на КЗК са можели да бъда правени в залата миналата седмица, сега да се коментира е след дъжд качулка", смята лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски. По думите му са били приети предложения за процедурата, включително и от "колеги от групата на Реформаторския блок, които се афишират, че са в опозиция".

Съпредседателят на групата на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) смята, че процедурата е минала в пълно съответствие с всички изисквания на правилника и на съответното решение на Народното събрание.

"Ако някой твърди, че има опорочаване на процедурата за избор на нов състав на КЗК, да каже в какво е опорочена", посочи съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. За изказванията на Радан Кънев, свързани с процедурата за избор на нов състав на КЗК, Красимир Каракачанов коментира, че ако някой е искал да намекне нещо в залата, е трябвало да бъде в залата, когато се гласуват правилата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама