НОВИНИ


Атанасов: В огледалото Борисов вижда Радан Кънев като алтернатива на управлението си

27 5842 09.03.2016
Атанасов: В огледалото Борисов вижда Радан Кънев като алтернатива на управлението си
Атанас Атанасов

Нямаме правомощия, съгласно устав, да изключваме когото и да било от ДСБ, заяви по БТВ ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод спекулациите, че Петър Москов щял да бъде изключен от партията.


Т.нар. "напрежение" в ДСБ е привидно, инсценират го други, заяви генералът. ДСБ не е толкова малка партия, вероятно сме доста влиятелни. Интервюто на Борисов за Медиапул не отива на премиер, а по-скоро за кмет на Банкя. Виждам обаче, че той изживява голяма травма, явно не може да си представи някой доброволно да напусне властта.

Нямаме министър, Москов е министър на Б. Борисов, такъв е по своя воля, добави Атанасов. Личи си психологическа травма при Борисов, повтори той. В началото на това правителство премиерът казвал, че от РБ ДСБ му били най-важни, другите ги знаел къде са.

Когато гледа онова политическо огледало, там вижда Радан Кънев като алтернатива на своето управление, смята той. Работим за създаване на широк антикорупционен блок в България, обществото очаква тази политическа алтернатива, която да изработи мерки за борба с корупцията.

В страховете си Борисов си позволява да си служи с неистини. Позицията ни за съдебна реформа е водена от обществените настроения за радикална реформа, заяви още Атанасов. ВСС беше кадруван и избиран от ГЕРБ при предишния мандат. Дава ли си сметка Борисов, че той заема страна в съдебната система, застава твърдо зад Цацаров, брани го. Само, че ЕК казва, че в България няма осъдени за корупция по висшите етажи на властта.

Оценката за работата на прокуратурата я дава обществото, подкрепата е едноцифрена, каза той. Съдебната реформа към този момент е спряна. Договорена имитация е спирането на обществените поръчки с адресат Брюксел. Има задкулисие, прикритие, каза той.

КЗК е много важен орган и основната отговорност лежи върху управляващите. Ние сме опозиция, защо да правим предложения, като нито едно няма да се приеме, защо да харчим някой качествен човек, заключи той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама