НОВИНИ


КЗК отхвърли жалбите за спрените обществени поръчки за "Хемус"

3 4020 10.03.2016
КЗК отхвърли жалбите за спрените обществени поръчки за "Хемус"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение три жалби срещу прекратяване на процедурите по възлагане на обществена поръчка за проектиране и доизграждане на автомагистрала „Хемус”.


От КЗК съобщиха, че със свое решение комисията оставя без уважение жалбите на „ПСТ Хемус 2”, „Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи ве Тиджарет” и Обединение „АМ ХЕМУС ЛОТ 1” срещу решение на изпълнителния директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти”, гр. София, с което е прекратена процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Проектиране и строителство за доизграждане на автомагистрала „Хемус” (етап 1) по обособени позиции: I обособена позиция - участък от A2 (Ябланица) до III-307 и II обособена позиция - участък от III-307 до II-35”, в частта за обособена позиция № 2, открита с Решение № ОП-32-РШ-002/09.01.2015 г. на възложителя. КЗК смята, че решението на възложителя за прекратяване на процедурата е мотивирано и законосъобразно.

 

Като причина за прекратяването на процедурата е посочено липсата на възможност за финансиране по причини, "които възложителят не е могъл да предвиди".

Припомняме, че миналия месец премиерът Борисов разпореди прекратяване на процедурата за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 и на ЛОТ 2 на автомагистрала „Хемус”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама