ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 18 март

0 4077 17.03.2009
Предстоящо на 18 март

Заседава НС; протест под надслов "Убийците на Стоян, Найден и Радостина с максимална присъда в затвора!" организират студенти пред парламента; дават пресконференция за откриването на Международната селскостопанска изложба „ВИНАРИЯ” 2009.


 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

Временната комисия за промени в изборното законодателство ще заседава на 18 март 2009 г. от 16.30 часа в зала 356 в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър I” №1.

В 9.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Митьо Петков. В 10.00 часа ще се гледа делото срещу Димитър Вучев - Демби за опит за покушение срещу Илиян Варсанов.

В Министерство на образованието и науката ще бъде подписано Рамково споразумение за сътрудничество в областта на професионалното образование /10.00 ч., залата на V етаж/.

От 10.00 часа в зала 3, ет.7 на НДК ще бъде открит Форум “Кариери 2009 – Добра Кариера, Добър Живот”. В официалното откриване участие ще вземе Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа.

От 11,00 ч. в зала „Пресцентър” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството министър Асен Гагаузов ще представи основната цел и работния екип на изпълняван от министерството проект по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК).

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие публична дискусия на тема „Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в хотел „Дедеман Принцес” от 11.00 ч.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с Борда на съветниците към министър-председателя, председателстван от Доминик дьо Вилпен- бивш премиер на Франция от 10.00 часа в Министерски съвет.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 11.00 ч. на първата копка от строежа на нова детска градина в с. Световрачане, район „Нови Искър”.

От 11.00ч. в Двореца „Врана” ще бъде представен първият официален сайт на българското царско семейство.

От 11.00 ч. в Софияпрес Демократическа партия с председател Александър Праматарски ще даде пресконференция на тема: Какви са възможностите пред дясното обединение.


От 12.00 ч. в пресклуба Софияпрес Съюзът на преподавателите по авто – мото подготовка ще даде пресконференция на във връзка с предложените промени в Закона за движение по пътищата.

В 9.30 часа в сградата на Българската стопанска камара ще се проведе дискусионен форум „Развитие на механизма за сътрудничество между Комисията по европейските въпроси и представителите на българския бизнес при одобряване на рамковите позиции на Република България”.
В 12.30 часа в залата на Българската стопанска камара ще се проведе пресконференция за конкурса „Любимите марки”.

Институтът за икономическа политика организира конференция на тема: „Българската конкурентоспособност в условията на криза – предизвикателства и възможни решения”, която ще се проведе от 09:00 часа в хотел „Хилтън”, зала “Мусала”.

От 11.00 часа „Софийска вода” ще представи пред журналисти ключов инвестиционен проект на дружеството на стойност 5 милиона лева.

Държавната комисия по сигурността на информацията ще представи годишния си доклад за дейността на комисията. Представянето ще се проведе на 18 март в сряда, от 11.00 часа в зала „Концертна” на Централния военен клуб.

В 16.00 часа в зала 2 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе общо събрание на Студентския дипломатически клуб.
В 17.00 часа в Аулата на университета ще се проведе втори дебат за бъдещето на Студентски град на тема: „НЕ студентски град”, организиран от студентска телевизия „Алма матер”.

Пресконференция във връзка със златодобива ще се състои от 11.00 часа в БТА.

 

XIX- то издание на националното състезание на Българската асоциация на барманите в в дискотеката „4-ти километър”.

Редовната пресконференция на ПП "Обединени земеделци"
ще се състои от 13.00 часа в БТА.

Ръководството на КНСБ ще даде пресконференция от 11.00 часа в централата на синдиката във връзка с промените в Кодекса на труда.

Протест под надслов "Убийците на Стоян, Найден и Радостина с максимална присъда в затвора!" на студентите ще се състои от 11.00 до 14.00 часа пред Парламента.

ПП ”Лидер” организира от 16.00ч. пресконференция с участието на Христо Ковачки и кметът на Пловдив – Славчо Атанасов, в Зала „Принцес” на Хотел „Тримонциум”.

Кметът на град Пловдив Славчо Атанасов ще направи проверка на работата на „летящата бригада” за ремонти, по сигнали от „горещия телефон”
, която ще извършва ремонт на ул. Хан Кардам , в близост до Централна гара, пред Транспортно общежитие. Проверката ще бъде извършена в 10:30 ч. на мястото на ремонта.

От 10.30 часа в пресцентъра на Панаирната палата в Пловдив министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще даде пресконференция по повод откриването на Международната селскостопанска изложба „ВИНАРИЯ” 2009. Официалната церемония ще започне в 11.30 часа пред Палата 13 на Панаира.

От 13.30 часа в хотел „Балкан” в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков ще връчи на плевенския клуб по шахмат „Спартак Плевен ХХI” шахматна дъска, подарена му от гросмайстор Веселин Топалов. От 15.30 часа в Койнаре, община Червен бряг, депутатите Румен Петков и Васил Антонов ще дарят на СОУ ”Христо Смирненски” спортни пособия, книги от класическата българска и световна литература, хранителни продукти и плодове. От 16.00 часа в читалище „ Христо Ботев” депутатите ще се срещнат с жителите на община Червен бряг и на град Койнаре и ще представят важните инфраструктурни проекти за общината и областта. От 17.30 часа Румен Петков и Васил Антонов ще се срещнат с хората на с.Брест, община Гулянци, в клуба на пенсионера. На срещата ще присъства и кандидатът за кмет от БСП Стефан Копчев. На 21 март 2009 г в селото ще се проведат частични избори.

Министър Ивайло Калфин ще посети Дома за деца, лишени от родителски грижи “Свети Иван Рилски”
от 15.00 часа.

В 11.00 часа в Пречиствателна станция за отпадъчни води – Кубратово ще се проведе представяне на инвестиционен план на „Софийска вода”.

По покана на Председателя на Върховната Рада на Украйна, В.Литвин, на работна визита в г.Киев ще бъде делегацията на членовете на Групата на Народното Събрание на РБ за междупарламентарно сътрудничество с Украйна.

Министерството на извънредните ситуации ще запознае народните представители от Парламентарната комисия по политика при бедствия и аварии с дейностите на Главна дирекция „Национална служба „Гражданска защита” и териториалните й дирекции в 15.00 часа.

Представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри ще посетят област Велико Търново, за да се запознаят с проблемите на гражданите по места. Във Велико Търново пресконференцията е предвидена за 15.30 часа в регионалния пресклуб на БТА, в която ще участват – министърът на финансите Пламен Орешарски, зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров, зам.-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, зам.-министърът на отбраната Спас Панчев и депутатът от ПГ на Коалиция за България Бойко Великов. От 16.00 часа ще се проведе среща с обществеността в конферентната зала на изложбени зали „Рафаел Михайлов”.
Горна Оряховица – 18.30 часа – залата на младежкия дом – среща с обществеността – участва министърът на финансите Пламен Орешарски
Свищов – 18.30 часа – среща с обществеността в сградата на Общината – участва зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров и депутатът от ПГ на Коалиция за България Надка Балева
Павликени – 18.30 часа - среща с обществеността в читалище „Братство” – участва зам.-министърът на отбраната Спас Панчев
Стражица – 17.30 часа - среща с обществеността в клуба на пенсионера – участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Бойко Великов
Елена – 16.00 часа - среща с обществеността в сградата на Общината – участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Николай Григоров
Златарица – 18.30 часа - среща с обществеността в клуб на БСП - участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Николай Григоров
Лясковец – 18.30 часа - среща с обществеността в сградата на Общината – участва зам.-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев
Сухиндол – 18.00 часа - среща с обществеността в читалище „Трезвеност” – участва депутатът от ПГ на Коалиция за България Стоян Витанов

Президентът Георги Първанов ще направи работно посещение в Чешката република по покана на президента Вацлав Клаус.


Министър-председателят Сергей Станишев ще отпътува за Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет, където ще се срещне с председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Пол Расмусен.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама