НОВИНИ


Ченгетата от Бургас излизат на протест

26 4398 12.03.2016
Ченгетата от Бургас излизат на протест

Ченгетата от Бургас излизат на протест. Те ще се съберат от 18.00 часа пред Съдебната палата, съобщи БНР.


Представители на четири синдиката - на полицаите, охранителите, надзирателите и пожарникарите, ще се съберат, за да обсъдят законът за МВР. Под тази форма те ще заявят несъгласието и разочарованието си, че промените не са били обсъдени с тях, каза Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите на МВР:

Стенограмата от Министерски съвет отново беше, че е съгласувано с нас и така си вървят нещата. Те си мислят, че като направят някакъв разговор с нас под някаква форма, без да чуят нашите становища и мнения, за тях е съгласувано и ние сме съгласни. Проектът, който беше предложен в Министерския съвет и който влезе в Народното събрание, е с корекции от този, който разгледахме ние.

 

Един от основните мотиви за действията им е и намалението на полагаемата отпуска, подчерта Генади Тенев. Той е категоричен, че полицаите искат, но не могат да я използват: Че не може едни служители, които са допълнително натоварени в момента от липсата на 5 000 щата, да им се вменява, че не си ползват отпуските.

 

Вчера полицаи, пожарникари и надзиратели протестираха във Варна. Синдикатите заявиха, че между двете четения на Закона за МВР ще има национален протест.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама