БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Добрев: БЕХ може да изтегли заем и без държавна гаранция

3 4533 13.03.2016
Добрев: БЕХ може да изтегли заем и без държавна гаранция
Делян Добрев

Банките, с които преговаря Българският енергиен холдинг, след като видяха резултатите на НЕК за миналата година, се върнаха на масата на преговорите. БЕХ избира между два консорциума за изтеглянето на заем в почти максимален размер до 650 млн. евро, както бе обявена процедурата. Това заяви председателят на парламентарната енергийна комисия и бивш министър на енергетиката Делян Добрев по БНР.


Той посочи, че след наблюдаваните в НЕК през 2014-2015 г. хронични тарифни дефицити в размер на стотици милиони левове, сега не само няма тарифен дефицит, но има тарифен излишък и това дава възможност на БЕХ да изтегли заем дори без държавна гаранция.

 

Добрев оцени първоначално оповестените заключения на КЗК за пазара на горива и разследването за възможно наличие на картелно споразумение като доста обнадеждаващи и посочи, че за първи път, откакто Комисията наблюдава пазара на горивата се казва, че има нещо гнило. Предстои истинското обследване на този пазар, допълни Добрев и изрази надежда, че могат да бъдат наложени санкции на всички играчи, които са се държали непазарно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама