НОВИНИ


Предупреждение! Покачва се нивото на р. Дунав

0 4780 13.03.2016
Предупреждение! Покачва се  нивото на р. Дунав

Днес се наблюдава повишение на водните нива на Дунав и на реките, вливащи се в нея, на територията на Басейновата дирекция "Дунавски район"-Плевен, съобщават от дирекцията.


Данните са от 7.30 ч. от оперативните дежурни в крайдунавските областни и общински администрации, от дежурните на МВР - главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Напоителни системи" ЕАД.

 

Водните течения остават в речните легла. Отводнителните помпени станции, стопанисвани от крайдунавските клонове на "Напоителни системи" ЕАД, са в работен режим. Водното ниво в коригираните реки не застрашава стабилитета на бермите и дигите, изградени по поречията им, уточняват от Басейновата дирекция "Дунавски район" в Плевен.

 

От Агенция "Пътна инфраструктура съобщиха, че се ограничава движението по пътя Монтана-Берковица, при моста на река Бързия в района на Боровци поради наводнен участък.

 

Обходният маршрут за Берковица е по пътя Сумер-Вършец - Берковица. Обходът за Боровци и Благово е през път Сумер-Пърличево - Боровци.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама