НОВИНИ


Д-р Тодоров за Фрог: Москов поставя пред свършен факт БЛС

11 5158 15.03.2016
Д-р Тодоров за Фрог: Москов поставя пред свършен факт БЛС
д-р Георги Тодоров

През последните няколко месеца БЛС бе поставен в състоянието да се оправдава, да бъде поставен пред свършен факт и даже бе упражнена принуда да подпечатва решенията на властта за промени в нормативната база, по която работим. Това коментира д-р Георги Тодоров по отношение на незачитането думата на БЛС от страна на здравния министър.


Такова поведение на изпълнителната власт в страната ни никога е нямало. Нито по отношение на нормативната база и нейната непълнота, процес на приемане и насоченост към администриране на медицинското изкуство, нито към забрани, наказания и вменяване на вина като първично състояние, когато лекуваме пациентите си.  Никога досега не се случвало 2 поредни събора на БЛС да излизат с декларации. Разбира се, ние имахме само един сериозен инструмент – делегирането на права за подписване на НРД2016 – и събора реши – НЕ на унижението върху нас, 265 гласа против НРД 2016.

 

На 64-я събор настояваме за незабавно оттегляне на всички предложения от проектозакона за бюджета на НЗОК,  водещи  до изменения на други закони и срокове в НРД.

На 65-я събор подобен подход на мнимо договаряне и нормативни неясноти ни убедиха, че българският лекар няма никакви основания да подкрепя подобна политика в здравеопазването, припомня д-р Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама