ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 19 март

0 4249 18.03.2009
Предстоящо на 19 март

Заседават НС; МС; започва семинар по ключови политики на Европейския съюз; дебатират предстоящите избори – проблеми и предизвикателства; открива се официално „Софийски театрален салон 2009”; премиерът Станишев участва в заседанието на Европейския съвет Брюксел.


 

В 10.30 часа в президентството Георги Първанов ще се срещне с президента на Международната олимпиада по информатика Артуро Сепеда и с изпълнителния директор Ричард Фостер. В 12.30 часа Георги Първанов ще се срещне с Ене Ергма - председател на Парламента на Естония.

В 9.00 часа Народното събрание ще започне редовното си заседание.

В 10.00 часа Министерски съвет ще започне редовното си заседание.

В 10.00 часа пред паметника на „Незнайния войн” председателят на парламента Георги Пирински ще посрещне председателя на парламента на Естония Ене Ергма. След това ще се проведе среща между двамата. Ене Ергма ще направи обръщение към народните представители в пленарна зала. В 12.00 часа ще бъде дадено изявление за медиите.

В 10.00 часа в зала “Изток” на Народното събрание народният представител от НДСВ и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Антония Първанова ще представи акценти от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето.

 

В 11.00 часа в сградата на МВР ще бъде представен проект „Повишаване капацитета на МВР в борбата с организираната престъпност”.

В 9.30 часа в хотел „Шератон София”, зала „Роял” ще започне конференция „Политики и перспективи за развитие на международните осиновявания в България”, на която ще присъства и министърът на правосъдието Миглена Тачева.

В 09:00 в Информационния център на Европейския съюз ще започне семинар по ключови политики на Европейския съюз.

В 9.00 часа в Конферентната зала „София” на „Кемпински хотел Зографски” ще започне заседание на Бюрото на групата на ЕНП-ЕД за предизвикателствата пред икономиката.

В 9.45 часа в Бест Уестърн Сити Хотел, София, ще се проведе семинар за представяне на Картата за самооценка на училищните ръководства в рамките на проекта “ИКТ и мениджмънт на училищата”. Семинарът е организиран от Британския съвет и Националният институт за обучение на директори към МОН.

В 10.00 часа в зала „Средец” на хотел „Шератон” ще се проведе дискусия с участието на членът на Европейската комисия отговарящ за здравеопазването Андрула Василиу. В 11.00 часа ще се състои представяне на версията на български език на Портала за обществено здраве на ЕС. За 12.00 часа е предвидена пресконференция. В 16.00 часа в зала „Сердика” ще се проведе дискусия, организирана от НДСВ, на тема: „Качество и безопасност на храните и защита на потребителите”. Участие ще вземат еврокомисарите Меглена Кунева и Андрула Василиу.

В 11.00 часа в Учебната зала на Клиниката по ендокринология на ВМА ще се проведе брифинг за ролята на клиниката за профилактиката и лечението на остеопорозата.

В 11.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на фондация „Четири лапи” и гражданска група „Град за отговорни хора”.

В 11.30 часа в Резиденцията на Франция Алекси Корбасон, представител на Ер Франс за България ще представи пускането на втори ежедневен полет на Ер Франс между София и Париж от понеделник 30 март 2009 г.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП „Българска левица”.

В 13.00 часа в хотел „Грийнвил” ще се проведе форум на тема: „Интегрирано градско развитие. Европейски модели и успешни практики”. Форумът е организиран от Европейска асоциация на регионите и градовете и Столична община.

В 10.00 часа в Овалната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе конференция на тема: „Предстоящите избори – проблеми и предизвикателства”.
В 17.00 часа в Овалната зала на университета ще се проведе семинар на тема „Публично управление”.

В 17.30 часа в залите на Националния етнографски музей ще открият изложба „Карнавалът – крал на Европа”, част от проект „Култура” на Европейския съюз.

В 19.00 часа във фоайето на театър „София” ще бъде открит официално „Софийски театрален салон 2009”.

В 19.00 часа ще бъде открит нов Диагностично-консултативен медицински център „Грийнбърг” в квартал „Младост”. На откриването ще присъства временно управляващият Посолството на САЩ в България Алекс Караянис.

Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков ще посетят военноморска база Бургас. В 15.00 часа същия ден, министър Цонев ще открие Център за индивидуално социално обслужване и Дневен център за ветерани на Министерството на отбраната и Българската армия.

В 18.30 часа в Областната администрация на Бургас ще бъде представена дейността на коалиция „За да остане природа в България” в защита на защитените територии.

14.00 часа в залата на Регионалния исторически музей – Пловдив ще се проведе празник „Първа пролет” с литературно - музикална програма по творчеството на пловдивски автори.

В 10.30 часа в Младежкия дом във Варна ще се проведе трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирана от Агенцията по заетостта.

В 19.00 часа в Червената зала на Американския университет в България президентът на университета д-р Дейвид Хюуайлър ще даде прием по повод дипломиране на петнадесетия випуск студенти на АУБ.

Председателят на парламента на Естония Ене Ергма и водената от нея делегация ще бъдат във Велико Търново, където ще се срещнат с кмета на града Румен Рашев. По-късно те ще посетят и град Габрово и ще разговарят с кмета Томислав Дончев.

В 18.00 часа в зала на РБ „Захарий Княжески” ще се проведе среща с Дечко Николов, журналисти, публицист, карикатурист, който спечели първа награда в конкурса „Евросапиенс” през февруари.

В 13.00 часа в конферентната зала на „Сити хотел” ще се проведе дебат на тема: "Социалната зелена политика в ситуация на глобална екологична и икономическа криза", организиран от Фондация за екологично образование и обучение.

В 11.00 часа синия салон на читалище „Съгласие” зам.-министърът на културата Явор Милушев ще се срещне с дейци на културата в Ямбол. В 13.00 часа в областния съвет на НДСВ зам.-министърът ще даде пресконференция. В 14.30 часа Явор Милушев ще се срещне с кмета на Ямбол.

В 14.30 часа в НТС – Ямбол ще бъде дадена пресконференция по повод започващия двудневен Национален семинар „Астрономията и природните науки”.

Представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри ще посетят област Пазарджик.
В 16.00 часа в малката зала на младежкия дом в Пазарджик ще се проведе среща с председателя на НС и член на ИБ на ВС на БСП Георги Пирински, министъра на транспорта Петър Мутафчиев, зам.-министъра на транспорта Весела Господинова, зам.-министъра на труда и социалната политика Баки Хюсеинов, зам.-министъра на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, председателя на ДАМС Весела Лечева.
В 18.30 часа в читалище „4 май” в Батак ще се проведе среща с депутата от ПГ на Коалиция за България Костадин Кобаков.
В 18.30 часа в клуба на БСП в Белово ще се проведе среща с депутата от ПГ на Коалиция за България Георги Юруков.
В 18.30 часа в клуба на БСП в Брацигово ще е проведе среща с депутата от ПГ на Коалиция за България Иван Георгиев.
В 18.30 часа в залата на Общината във Велинград ще се проведе среща с председателя на ДАМС Весела Лечева.
В 18.30 часа в читалището в Лесичово ще се проведе среща с обществеността със зам.-министъра на труда и социалната политика Баки Хюсеинов.
В 18.30 часа в малката зала на Театър Дом паметник Панагюрище ще се проведе среща на обществеността със зам.-министъра на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев.
В 18.30 часа в клуба на БСП в Пещера ще се проведе среща с депутата от ПГ на Коалиция за България Донка Михайлова.
В 18.30 часа в залата на Общинския съвет в Ракитово ще се проведе среща с депутата от ПГ на Коалиция за България Марко Мечев.
В 18.30 часа в Комплекс „Тропик” в Септември ще се проведе среща с министъра на транспорта Петър Мутафчиев.
В 18.30 часа в читалището в Стрелча ще се проведе среща със зам.-министъра на транспорта Весела Господинова.

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва в заседанието на Европейския съвет Брюксел.

Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на Европейската народна партия.
 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама