НОВИНИ


ГЕРБ гони ДСБ от властта

22 4478 17.03.2016
ГЕРБ гони ДСБ от властта
Цвета Караянчева

ГЕРБ гони ДСБ от властта. Депутатите от мнозинството настояха премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента веднага след завръщането си от Брюксел, за да обсъдят оставането на партията в управлението.


Атаката включва и министрите Петър Москов и Николай Ненчев. Според групата на ГЕРБ не може да продължава "шизофренията", при която ДСБ хем има участие в управлението като част от Реформаторския блок, хем се заявява като опозиция.

 

„Парламентарната група на ГЕРБ ще иска от Борисов да обясни докога „опозиционерите” на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера докога ще търпи тези хора и лъжите им, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата”, каза Караянчева, цитирана от БГНЕС.


„Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление”, посочи още тя. 

 

Преди дни Националното събрание на ДСБ взе решение да не излиза от Реформаторския блок, който е част от управляващата коалиция. В хода на дискусията се чуха мнения, че Реформаторският блок е изчерпан проект и трябва да се създаде нов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама