ПОЛИТИКА


Р. Попов за Фрог: Защо няма атентати в САЩ от 2001 г. насам?!

0 17850 22.03.2016
Р. Попов за Фрог: Защо  няма атентати в САЩ от 2001 г. насам?!
Радион Попов

В Брюксел и Европа има терористични атаки. А задава ли си някой въпроса, защо след 11 септември 2001 г. няма такива атентати в САЩ? Това е риторичен въпрос. Защо Америка е имунизирана от атаките на радикалния ислям? Това пита военният дипломат и бивш заместник-външен министър Радион Попов.


Дали САЩ победи ислямския тероризъм или нещо друго се случва?, пита още той и остава въпроса като жокер. Нека европейските специални служби се научат от американските, които пребориха този тероризъм, добавя той, коментирайки сутрешните атентати в Брюксел.

Европа подцени заплахата от Ислямска държава и терористичните радикални групировки и си плаща. Акцията показа, че с терористите не могат да се справят нито в Париж, нито в Мадрид, Нито в Брюксел, нито в Анкара- навсякъде. Никой не е имунизиран от този тероризъм, не само слаби места като България.

Може би излизането от военната организация на НАТО е една от гаранциите терористичните атаки да ни заобикалят, разсъждава Радион Попов. Според него е трябвало категорично да има референдум за влизането на страната ни в НАТО. Президентът прави референдуми за електронното гласуване, а за такъв важен въпрос се мълчи. Помним, че Франция дълги години не бе във военната организация на НАТО и нищо лошо не се случи. Сега САЩ натиска Великобритания да увеличи военния сси бюджет, но англичаните се опъват, добавя експертът.

И още нещо - Кисинджър казва, че ако една сигурност не е интегрирана по адекватен начин с Русия и руските служжби, не може да работи успешно.Това е, каза още Радион Попов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама