НОВИНИ


Мажд Алгафари: Великите сили няма да унищожат своето отроче ИДИЛ

0 7747 22.03.2016
Мажд Алгафари: Великите сили няма да унищожат своето отроче ИДИЛ
Мажд Алгафари

Ние не трябваме да спираме да очакваме такива атентати, каза пред БНТ Мажд Алгафари, преводач и журналист и брат на известния режисьор и пиар Нидал Алгафари. Той смята, че атентатите ще продължават.



„Западът много яростно се отнесе към държавите от Близкия изток и те сега го връщат. Те настроиха самите граждани едни срещу други“, заяви той. Алгафари прогнозира, че светът няма да е същият.

"ИДИЛ е създание на Великите сили. Те нямат изгода да унищожат своето отроче", категоричен е той. По думите му интересите на големите държави се различават в Сирия и затова няма да постигнат обединение.

По думите му ИДИЛ е разрушила най-ценните неща в Сирия, следователно тя ще разруши и всичко най-ценно в Европа". Той повтори известната истина, че действията на "Ислямска държава" няма нищо общо с религията. "Те преподават на убийците един изкривен ислям, пращат ги в Европа, за да убиват неверници", каза още журналистът.

Накрая той каза, че не е трябвало да се унищожава мрежата от агенти в Сирия и другите арабски държави. Това също улеснява действията на ИДИЛ, категоричен е Алтафари.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама