НОВИНИ


Ненчев поиска 1.5 млн. лв за екипиране на военните

0 4514 24.03.2016
Ненчев поиска 1.5 млн. лв за екипиране на военните
Николай Ненчев

Милион и половина лева поиска министърът на отбраната Николай Ненчев от депутатите в ресорната военна комисия. Парите трябва да послужат за екипиране на военните по границата и специалните сили, съобщи БНР.


Предпазни средства, очила за нощно виждане, радиостанции и други неща, които са ни изключително необходими не само за границата. Тази екипировка ни е необходима при необходимост от включване на въоръжените сили при антитерористичен акт, обясни той.

 

Ненчев даде обяснение и за проведено днес учение в района на пропускателния пункт Илинден на военни от Смолян и „Гранична полиция“, за което нямаше предварителна информация:

 

То приключи. Беше изключително успешно. Хората трябва да свикват, че от време на време ще провеждаме и такива внезапни учения в реални условия. Тренираме. Ясно е, че ще присъстваме и на българо-гръцката, и на българо-македонската, и на българо-сръбската граница.

 

Николай Ненчев каза, че армията има готовност да постави леко предпазно съоръжение тип "Бруно" на границата с Гърция, ако това е необходимо.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама