НОВИНИ


Алексиев: България не е предна мишена на тероризъм, но...

0 4741 25.03.2016
Алексиев: България не е предна мишена на тероризъм, но...
Алекс Алексиев

Европейските държави не могат да предприемат колективни действия срещу тероризма, защото нямат капацитет за такива, каза по Радио „Фокус“ Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност и радикален ислям. Според него голямата трагедия за Европа е разпространението на радикални форми на исляма сред обществата й.


„Има няколко причини за това. Едната от тях е мултикултурализмът или по-скоро напълно погрешното разбиране на мултикултурализма и идеята, че ислямистката култура е толкова важна и адекватна, колкото и нашата западна. Другата е политическата коректност, от която страдат политиците – особено в Белгия и на други подобни места. Те не желаят да признаят, че има изключителна опасност за Европа, защото, ако го направят, трябва да признаят също, че в продължение на десетилетия не са направили абсолютно нищо за нейното изкореняване. Има и друг момент, който не е добре познат в Европа. Брюкселският квартал „Моленбек“ например е перфектно доказателство за този проблем и това е съюзът между левичарите и ислямистите“, каза Алекс Алексиев.

Той бе категоричен, че проблемът е вътре в Стария континент, а не идва отвън. Европа култивира и изнася джихадисти, категоричен бе експертът. Алексиев коментира и опасността от радикализация в България. Според него страната ни не е в предните редици като мишена на тероризма, но да се мисли, че няма никаква заплаха, е наивно.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама