НОВИНИ


Австрия е готова при нужда да командирова служители на българската граница

0 4477 26.03.2016
Австрия е готова при нужда да командирова служители на българската граница

Главният секретар на МВР Георги Костов получи уверението на австрийския си колега, че Австрия е готова да подкрепи страната ни в усилията за повишаване на сигурността на границите, в това число и чрез командироване на служители. Костов проведе работна среща с австрийския си колега Конрад Коглер, генерален директор за обществената сигурност на Австрия, в рамките на еднодневното си посещение във Виена.


Двамата обсъдиха мерките, предприети от двете страни, за справяне с неблагоприятните последици от бежанската вълна към Европа. „Изправени сме пред нови предизвикателства, свързани с миграционния натиск и противодействието на тероризма. Единственият отговор е партньорството, сътрудничеството и обединените усилия на всички държави“, бе категоричната позиция на Костов.

Постигнато беше съгласие, че е необходим единен подход на европейските държави, стриктен контрол на външните граници и справяне с причините за нелегалната миграция, за предотвратяването и пренасочването на мигрантите след затварянето на т.нар. Западнобалкански маршрут. Допълнителна мярка за укрепване на доверието и още по-засилено трансгранично сътрудничество е провеждането в София през следващата седмица на конференция на полицейските директори на държавите, засегнати от балканския маршрут на миграцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама