НОВИНИ


Путин ще обсъди с Елтън Джон правата на гей общностите

0 4585 28.03.2016
Путин ще обсъди с Елтън Джон правата на гей общностите
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин може да се срещне с британския музикант Елтън Джон по време на посещението му в Русия през месец май, предава Ройтерс.


Путин телефонира на Елтън Джон през септември миналата година, като го увери, че е готов да се срещне с него. Британският музикант бе поискал среща с руския президент, за да обсъдят правата на гей общностите в Русия.

"Когато говориха по телефона преди няколко месеца, двамата се разбраха, че ще се срещнат по време на гостуването на Елтън Джон в Москва", заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков пред журналисти.

"Такава среща не е за изключване, ако имаме точните дати на престоя на Елтън Джон и ако работният график на президента го позволява", заяви Песков.

69-годишният Елтън Джон ще изнесе концерт в лускозен московски търговски център на 30 май като част от световното му турне. Елтън Джон поиска среща с Путин за правата на гейовете

Някои западни държави и активисти за правата на човека критикуваха Русия за отношението й към гей общностите и Елтън Джон взе отношение по руски закон от 2013 година, забраняващ "гей пропагандата" сред младите хора. Путин, от своя страна, заяви, че няма предразсъдъци към гей общностите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама