НОВИНИ


Проф. Радулов за заловените полицаи: Носели са конфискувана дрога за осребряване

0 10274 30.03.2016
Проф. Радулов за заловените полицаи: Носели са конфискувана дрога за осребряване
Проф. Николай Радулов

Дрогата, която е намерена в двамата полицаи, които вчера бяха заловени при спецакция не е била тяхна. Била е конфискувана, а те са щели да осребрят, което разбира се е голямо престъпление. Това предположение изрази експертът по вътрешна сигурност Николай Радулов.


Вчера двамата служители на полицията бяха задържани в района на бул. „Братя Бъкстон“. При задържането единият от тях използва служебното си оръжие и произведе изстрел срещу колегите си. Нямаше пострадали.

Експертът коментира, че много отдавна различни организации правят изследвания как върви пазара на наркотрафика у нас. „Резултатите показват, че трафикът е паралелно с всяко районно. Вижда се, че на много места има чадър върху разпространението на  наркотици“, каза Радулов.

По думите му голямото текучество на персонал в дирекцията за вътрешни работи не води до нищо добро. Според Радулов се отделя твърде малко време новоназначените в системата по сигурността да бъдат проверявани и разследвани.

„Проучването на тези хора е много важно. Бързото назначаване на полицаи за запушване на дупки в системата води до назначаването на некачествени кадри“, каза още той пред bTV .

Според него това, че единият от заловени полицаи е открил огън срещу колегите си е фрапиращо слчай и много рядко се случва у нас.

„В рамките на общата маса от полицаи у нас, а тя не е голяма, две трети от полицаите кривват от правия път“, посочи още Николай Радулов.

Той подчерта обаче, че полицаите не получават възнаграждението, което им се полага.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама