НОВИНИ


Австрия затяга още режима за предоставяне на убежище

0 4580 30.03.2016
Австрия затяга още режима за предоставяне на убежище

Австрийските власти ще разглеждат още по-рестриктивно молбите за убежище, за да ограничат още повече притока на мигранти в страната. Това обяви австрийското правителство, като пренебрегна становището на юристи, че въвеждането на годишен лимит за новопристигащите е незаконно, съобщава „Ройтерс”.


Австрия през януари обеща, че ще ограничи броя на исканията за убежище през тази година на 37 500 – по-малко от половината от 90-те хиляди от миналата година. Досега през 2016 г. Австрия е получила около 14 000 молби, според вътрешния министър.

 

Страната основно играеше ролята на коридор за мигрантите и бежанците от Близкия изток и Африка, отправили се към Германия, но пое подобен брой хора на глава от населението.

 

Докато подходът на Австрия разгневи други страни от Европейския съюз, Виена заяви, че това е необходимо за защита на обществения ред и вътрешната сигурност.

В бъдеще само на хора, които е възможно да бъдат преследвани, ако Австрия ги върне в родните им страни, и бежанците, които вече имат близки членове на семейството, които живеят в страната, ще им бъде гарантирано убежище, обясни австрийският вътрешен министър Йохана Микл-Лайтнер.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама