НОВИНИ


Арестуваните за дрога ченгета взимали по 300 лв. седмично от студента-дилър

0 5158 01.04.2016
Арестуваните за дрога ченгета взимали по 300 лв. седмично от студента-дилър

Арестуваните за дрога ченгета взимали по 300 лв. седмично от студента-дилър. Това стана ясно в СГС по време на гледане на мярката за задържане на Божидар Милев на 24 г. и Николай Апостолов на 30 г.


Апостолов е старши полицай в сектор "Общинска полиция", а Божидар Милев е полицай в 7-мо РПУ. Съдът прие представените писмени доказателства за потребителски кредит от ЦКБ и обстоятелствен протокол относно злополука, касаеща счупена ръка на Милев, както и удостоверение за сключен граждански брак и удостворение за раждане на дете на Апостолов.

 

 По време на изложението на прокурора стана ясно, че обвиненият Милев е трябвало да получава по 300 лв. седмично от свидетеля, който е разпространявал наркотиците. В замяна той получавал служебните номера на полицейските автомобили и на кои улици са патрурилали. На предварително организирани срещи свидетелят е получавал информация кога няма полиция - например между 18.30 и 19.30, когато полицаите са на инструктаж. Тогава свидетелят е можел необезпокоявано да разпространява наркотици. Според прокуратурата налице са всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража". Полицай Милев не само не е противодействал на престъпността, но я е подпомагал. Той е оказал съпротива, извадил е пистолета си и е произвел изстрел по колегите си. Предвид тези обстоятелства прокуратурата смята, че трябва да му бъде наложена мярка "задържане под стража", съобщи новини. бг.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама