НОВИНИ


Мая Манолова прави с кметове „Великден за всеки”

0 4297 01.04.2016
Мая Манолова прави с кметове „Великден за всеки”
Мая Манолова

Националният омбудсман Мая Манолова покани кметовете на общини да подкрепят нейната инициатива „Великден за всеки". На заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Р България в Перник тя лично получи от кмета на Монтана Златко Живков вноска бележка с първото дарение по набирателната сметка на инициативата, направено от него и общинските съветници.


Очаквам да вземете решение Сдружението да стане партньор на кампанията, каквито са вече БЧК, Националната асоциация на доброволците, работодателски организации и медии.

Със събраните средства ще се осигурят за нуждаещи се хора ваучери на стойност 40 лева, колкото е великденската надбавка за пенсионерите с пенсии до 300 лева и с тях ще може да се получат хранителни продукти в 5 000 търговски обекта в страната преди празника, сподели Манолова. Идеята за инициативата й се родила след като неподвижна жена от Плевен я поканила да я посети, тъй като тя самата нямала възожност да отиде в приемната на омбудсмана. Пенсията на жената била 301.48 лева и това я лишавало от великденската надбавка.

Покрай организацията на кампанията Манолова се убедила, че за бракуваните хранителни продукти не трябва да има ДДС и ще настоява за отмяната му.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама