НОВИНИ


110 мерки срещу престъпността на МВР

0 4704 05.04.2016
110 мерки срещу престъпността на МВР
Румяна Бъчварова

Изготвен е план със 110 мерки за притоведйствие на окнвенционалната престъпност. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова след заседание на Националния съвет по превенция на престъпността. Планът обхваща периода до 2018 г.


Мерките в плана предвиждат по-скоро информираност на населението, за да не става жертва на престъпления.
"Нашият акцент е върху превенцията, върху предварителните мерки, а не върху конкретните оперативни мерки за справяне с този тип престъпност. Считаме, че от тук трябва да започнем", каза Бъчварова, цитирана от "Медиапул".

Акцентът в информираността ще бъде върху роми, пенсионери и младежи. Според данни, цитирани от Гълъб Донев, заместник-министър на труда, около 60% от битовата престъпност се извършва от безработни. Затома целта е да се създава по-голяма заетост.

В резултат на проведения анализ Националният съвет е приел подход, чрез който всяко отговорно ведомство или министерство да изготви мерки, които да имат пряк ефект върху ограничаването на проявите на конвенционална престъпност. Предстои предложенията да бъдат обсъдени и да бъде приет целият списък от мерки, които да гарантират постигане на резултат и подобряване на ситуацията във всяка една от ключовите сфери.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама