СПОРТ


БФС връща ЦСКА в "А" група още следващия сезон

0 3762 05.04.2016
БФС връща ЦСКА в "А" група още следващия сезон
Боби Михайлов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че ЦСКА може да играе още от следващия сезон в "А" група. Това ще стане обаче, само ако клубът отговори на критериите, които са изготвени за създаването на новия формат на първенството - Висшата лига.


В новата "А" група, която може да стартира още следващия сезон, ще се включат 24 клуба. Всички 10 тима от елитния ешалон ще бъдат поканени, а останалите 14 ще са от долната дивизия. В тази бройка попадат Литекс и намиращият се в аматьорската "В" група ЦСКА. В списъка обаче не е друг изхвърлен от "А" група тим - Локомотив (София).

За да се случи всичко това има няколко условия. Бъдещите участници във Висшата лига трябва да покрият лицензионните изисквания, а документите ще се подават до 30 април. Част от тях са да внесат гаранция в размер на 1,5 млн. лева, както и да имат добър терен и осветление на стадиона.

"Първенството ще започне с толкова отбори, колкото вземат лиценз. Ако не са достатъчно, процесът ще продължи да бъде отворен. Поне една-две години процесът ще бъде отворен, защото отборите, които не получат лиценз ще получат възможност да се коригират. Те ще получат препоръки за отстраняване на неточностите", заяви Михайлов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама