НОВИНИ


Бъчварова: Цветанов се е объркал за отношението ми към Флоров

0 4353 08.04.2016
Бъчварова: Цветанов се е объркал за отношението ми към Флоров
Румяна Бъчварова

Мисля, че г-н Цветанов бърка съществено. Никога не съм имала отношение към назначаването на г-н Флоров. Не съм имала нито правомощия да го правя, нито интерес да го правя. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова отговори на въпрос за изказването на Цв. Цветанов, че тя е била против назначението на бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров за шеф на ДАИ.


Знам, че той е един много добър професионалист и имах възможност да го уверя след това изявление днес лично. Така че струва ми се, че става въпрос за едно много голямо объркване“, каза още Бъчварова.

„Имаме едно много добро сътрудничество между структурите на България и Румъния, обсъдихме много въпроси от общ интерес – миграцията, трансграничните престъпления. Успяхме да обсъдим и общите действия на съвместните патрули между България и Румъния, които извършваме заедно с Гранична полиция на границата. Ще продължим тези много добри мерки”, коментира Петре Тоба. Румяна Бъчварова допълни, че двамата са се договорили за по-чести срещи, за да могат в личен контакт да обсъждат съвместната си работа.

Тя коментира и контрола на вътрешните граници, както и дали той ще бъде допълнително засилен. „За момента нямаме опасения, но ние сме длъжни по линията на всички граници да направим преглед на ситуацията, да видим възможностите за мерките, които бихме приложили. Това е политиката ни в момента. Наистина нямаме заплахи, прогнозите, анализите не ни обезпокояват, но ние сме длъжни да гарантираме с действия, със съответните политики, с решения, с възможности всяко едно възможно развитие на ситуацията и в това са нашите усилия. Аз така разбирам работата и отговорността на МВР към тази сложна обстановка“, заяви Бъчварова.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама