НОВИНИ


Само във Фрог: МВР пита крадци и дилъри, дали се готви терористичен акт

0 5306 13.04.2016
Само във Фрог: МВР пита крадци и дилъри, дали се готви терористичен акт

МВР спусна нестандартна задача към оперативните работници да попитат агентите си, основно крадци и дилъри, дали у нас се готви терористичен акт. Това разкри пред Фрог нюз високопоставен полицейски източник.


Заданието озадачило ченгетата, защото били наясно, че агентите им не се движат в среда, от която могат да измъкнат подобна информация. Очаквано към шефовете на вътрешното ведомство завалели обяснения, че терористична атака не се крои. Според източниците ни по време на запитването често се стигало и до комични ситуации. Щом агентите, голяма част от тях криминално проявени, чули въпроса, чистосърдечно отвърнали: Ама това какво е? Били изумени, че точно тях питат за подобни неща. След агентите има и доста образовани хора, които работят в различни институции като НАП, митници, агенции и т. н. Тези хора също нямат никакъв достъп до среда, от който биха могли да получат информация за терористи. Не е тайна, че джихадистите се движат в изключително затворена общност и не биха се доверили на непознати.

Твърди се, че на базата на събраните документи от запитването, МВР ще направи извод за евентуална заплаха. Според експерти по национална сигурност този подход е абсурден. Те са категорични, че с подобна информация би трябвало да разполагат разузнавателните и контраразузнавателните служби.

За да засилят подготовката на кадри по темата за тероризъм, има заповед всички ченгета да минат през Академията на МВР на специализирано обучение.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама