НОВИНИ


Червени, сини, костовисти и земеделци се прегърнаха в Брест срещу ГЕРБ

22 6773 27.03.2009
Червени, сини, костовисти и земеделци се прегърнаха в Брест срещу ГЕРБ
Село Брест

БСП, СДС и ДСБ в Плевенско се прегърнаха и направиха уникална коалиция. За втория тур на кметските избори в село Брест


БСП, СДС и ДСБ в Плевенско се прегърнаха и направиха уникална коалиция. За втория тур на кметските избори в село Брест, община Гулянци, трите партии безрезервно подкрепиха Мариана Несторова, която се води като кандидат на обединените земеделци.

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски, който е и шеф на предизборния щаб на СДС, без притеснение се присъедини към събранието в подкрепа на г-жа Несторова. То се е провело снощи от 18 часа в селското читалище. Седесарят получил бурните овации на преобладаващите в залата привърженици на левицата, твърдят източници на Frognews.bg. Той изказал благодарност за „мъдрото решение” на столетницата да подкрепи Несторова, споделиха присъствали на срещата.

На събранието освен синият Зеленогорски и депутатът Венцислав Върбанов присъствали и се изказали Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци от БСП, Личо Тончев, председател на Общински Съвет Гулянци, както и самия председател на партийната общинска организация на социалистите в Гулянци. Всички те са известни като доверени хора на ексвътрешния министър Румен Петков, твърдят запознати.

"До сега имахме само догадки, но вече разбрахме, че десни и червени са отдавна в коалиция за изборите в Брест. Венцислав Върбанов лично е благодарил на БСП за "мъдрото решение" да подкрепи кандидата им за кмет. Поведението на левите и остатъците от десницата е жива порнография". Това коментира за Frognews.bg обласният шеф на ГЕРБ Ивелин Николов. Според него безпринципната коалиция била направена, за да се запази статуквото и от страх, че ГЕРБ има ресурса за промяна в управлението на Брест. "Това е десният морал на Найден Зеленогорски. Обществеността в Плевенско е възмутена от тази коалиция. Много земеделци плашат, че ще напуснат партията си", коментира Ивелин Николов. Въпреки заплахите, които БСП е отправяла към хората от Брест, ГЕРБ са убедени, че утре на втория тур техният кандидат Цецо Луканов ще победи човека на земеделците Несторова. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама