НОВИНИ


Предаваме на Италия още един крадец на коли

0 4483 14.04.2016
Предаваме на Италия още един крадец на коли

Втори мъж от бургаски регион ще бъде предаден на италианските власти заради извършено престъпление. След Спас Куртев, за когото на 21 март тази година Апелативният съд в Бургас определи да остане в ареста до изпращането му в Италия, сега и Георги Маринов остава в ареста, съобщиха от прокуратурата.


Маринов е с издадена Европейска заповед за арест от властите в италианския град Ливорно от януари тази година, с цел провеждане на наказателно преследване. Той е обвинен в това, че е инициирал и организирал престъпна група, с цел извършване на престъпления. Групата е откраднала седем автомобила в Ливорно и е продължила да действа на територията на Италия до ноември 2015 г. Маринов е участвал в извършването на кражбите, а колите са съхранявани на пристанището в италианския град. Целта била те да бъдат прехвърлени във Франция и там да бъдат продадени.

 

Срещу Спас Куртев също има издадена Европейка заповед за арест от италианския град Ливорно за наказателно преследване за извършване на кражба на седем автомобила, както и за измамни действия. Те се състоят в изготвянето на фалшиви книжни формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град. Той обаче не е обвинен в организиране на престъпна група, а в кражбата на колите. Куртев също бе оставен окончателно в арест.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама