НОВИНИ


Местим часовниците с час напред тази нощ!

1 5926 28.03.2009
Местим часовниците с час напред тази нощ!
Не забравяйте да преместите часовниците с един час напред Вяра Йовева, Frognews.bg и интернет

Лятното часово време се въвежда тази нощ, 29 март, неделя, в 3.00 часа.Не забравяйте да преместите часовниците с един час напред.


Лятното часово време се въвежда тази нощ, 29 март, неделя, в 3.00 часа.

Не забравяйте да преместите часовниците с един час напред. Връщането към астрономическото часово време ще стане в 4.00 часа българско време на 25 октомври, като пак националната схема за време ще се измести с един час назад.

Лятното часово време е система, изработена да спестява от дневната светлина. При нея официалното време се измества обикновено с един час по-напред от стандартното време, като остава така за пролетните и летните месеци.

С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище. Лятното часово време е най-често използвано в районите с умерен климат поради значит
елните изменения в съотношението светла/тъмна част от денонощието в зависимост от сезона от годината.

Мнозина се чувстват дискомфортно около промяната на времето, защото така, макар и невидимо, се променя динамичния стереотип на човек, свързан с часовете за заспиване и събуждане. Успокоителното е все пак, че за няколко дни хората се приспособяват към новия си ритъм. Светлите часове са повече, денят се удължава, пролетта настъпва безусловно!




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама