НОВИНИ


Само във Фрог: Рандевуто на Москов с журналистите приключва ден по-рано

0 6083 16.04.2016
Само във Фрог: Рандевуто на Москов с журналистите приключва ден по-рано
Петър Москов

Тридневното рандеву, което здравното ведомство, начело с министър Петър Москов, организира за журналисти във Велинград, приключва с ден по-рано. Това съобщиха за Фрог източници, присъстващи на мероприятието.


Както вече ви информирахме, над 60 журналисти от различни медии, включително БНТ и БНР, бяха натоварени на автобус вчера по обяд и стоварени в курортното градче под претекст да им се разясни здравната реформа. Зад подобни инициативи, свързани с ядене и пиене на корем, прозира скандална пиар постановка и опит да се „нахранят“ медиите, за да не скачат срещу ведомството и неговото ръководство. Не е ясно колко средства са били предвидени да се отделят за цялата дандания.
По план днес е трябвало да има втора гала вечеря, но заради промяната на сценария, тя се проваля. До този момент все още не се знае каква е официалната версия на здравното министерство за предсрочното прекъсване на семинара. Присъстващи подозират, че медийния шум около събитието, е осуетило възможността то да се реализира до край.

Скандалът около МЗ се разраства, след като тази седмица СГП образува досъдебно производство за вноса на турските ваксини "Еувакс" и "Пентаксим".  В скандално изказване тази сутрин зам.-министър Ваньо Шарков заяви, че прокуратурата ще каже за ваксините това, което трябва. Не е тайна, че председателят на СГП Христо Динев, под чието командване тече разследването за ваксините,  е брат на дясната ръка на Москов- Иванка Кръстева. Тя е подуправител на НЗОК. Това дава надежда на служителите на МЗ, че облаците над тях няма да се сгъстят именно заради тази роднинска връзка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама