НОВИНИ


Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване

0 4698 22.04.2016
Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване

Аз съм против задължителното гласуване, но партията трябваше да участва в това гласуване в парламента”, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова тв. "Патриотичният фронт имаха няколко предложения. Те разговаряха с мен сутринта и ние като коалиционен партньор, който се съобразява с мнението на другите партии в коалицията, подкрепихме техните предложения”, каза още премиерът и председател на ГЕРБ.


„Аз винаги съм казвал, че съм против задължителното гласуване, но то мина в референдум и трябваше да се промени Изборния кодекс", изтъкна той.
Премиерът заяви, че има намерение в началото на следващата седмица да се срещнат с превозвачите, които имат намерение да блокират границата с Гърция. „Унизителни бяха действията на гръцките фермери преди време. По-унизителното е, че вече 10 години го правят. В същото време никак не съм привърженик да се отговаря по този начин на една такава провокация. Бих се срещнал с тях и бих ги помолил да не правят това”, коментира Борисов.
Обещал съм да отпусна 8 мил. лв. за изграждане на нова спортна зала в Шумен, припомни премиерът. Той каза, че вече са отпуснали 500 хил. лева за подготовка и почистване на терена на бившите казарми, където ще бъде изградена спортната зала. „В цяла България, където и да отида, хората искат днес да се случи всичко, а това, че 25 години не се е случвало, много бързо забравят”, заяви Бойко Борисов.
На въпрос дали през тази година ще бъдат отпуснати пари за изграждането на дом за стари хора в Шумен той обясни, че сега ще има пари за спортната зала, а в следващия бюджет ще настоява да се осигури и финансиране за построяването на дома за стари хора.
„Искам всичко да стане веднага, но нали чувате, че асфалт не се яде, обаче там, където се инвестират пари в инфраструктура, това води до нови инвестиции, работни места и подем на икономиката. Разбира се и за старите хора ще направим това. За възрастните хора, за всеки празник и вече четири пъти подред осигуряваме пари. Парите им вече са в сметките за Великденските надбавки. Над 220 милиона лева са това”, каза още Бойко Борисов. Той заяви, че ще се опита да разубеди превозвачите от блокадата на граничните пунктове.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама