НОВИНИ


Прокуратурата е последната крепост на държавата

14 5756 31.03.2009
Прокуратурата е последната крепост на държавата
Роман Василев

Това обяви зам.- градският прокурор на София Роман Василев, според когото успеваемостта при разкриване на отвличанията е твърде малка.


 

Прокуратурата прави всичко възможно заедно с органите на МВР, за да осигури спокойствие за гражданите, обяви по БТВ зам.- градският прокурор на София Роман Василев. Той отрече в момента да има отвличания, но пък се работело се предишни случаи.

Около 14 отвличания са били заявени в последно време, към 10% е успеваемостта при разкриването им, добави още Василев и призна, че в тази област тя не е обнадеждаващо голяма. По пет версии се работело в случая с бизнесмена Киро Киров.

 

По повод проверките в баровските квартали на София той каза, че те са един елемент от борбата срещу корупцията. Хората със скъпи имоти и американски лимузини трябва да имат обяснение за това, откъде са ги взели.

 

Работи се и по случая Мургина, добави Василев и увери, че обществеността скоро ще види съответни действия на прокуратурата. В случая със Златко Баретата, свързан с организиране на престъпна група, действие можело да се очаква до месец-месец и половина, обеща зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

 

Обществото очаква много от прокуратурата, защото тя може да се справи с организираната престъпност и отчасти с корупцията. МВР очевидно не е в състояние да го направи ефективно, но тези явления не могат да останат безнаказани, затова прокуратурата вече е последната крепост на обществото, категоричен беше Василев. Според него МВР не работи на нормалните обороти, на които трябва да го прави заради: ниското заплащане, липсата на материално-техническо оборудване, несъвършеното законодателство, но и заради субективния фактор, въпреки че не било нормално в оперативните служби да има теч на информация.

 

Под прицел на прокуратурата са всички лица, които са извършвали неправомерни по закон действия, заключи Роман Василев. Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама