НОВИНИ


Патриарх Неофит: Бог обича България

8 5087 28.04.2016
Патриарх Неофит: Бог обича България
Патриарх Неофит

Не можем да не се вълнуваме всяка година на този ден. Вярвам, че колкото повече се приближаваме към празнуването на Светото Възкресение, толкова радостта ни става все по-изявена и подобаваща за този празник, заяви по БТВ от патриаршеския дом Негово Светейшество българският патриарх Неофит.


Има много млади хора в храмовете, заедно със своите дечица, общуват си и това е радостно.Благодарим на Бога, че привлича тези млади души за добър пример и установяване на добри контакти между християнските семейства.Аз съм убеден и мнозина от нас очакваме въвеждането на вероучението в българското училище да стане колкото е възможно по-навреме, за да се ползват децата от този богат извор на църковни знания и да има библейска и евангелска нравственост, каза още той.

Предстои да бъде отново празник на Христовото възкресение и във всеки дом да влезе светлината на възкръсналия, за да бъде наш мир, наша радост и наше спасение.

България е нашето отечество и ние всички трябва да я подпомогнем в нейните старания да се случват добри неща в живота на родината ни и у нас.


Това е едно от достойнствата на нашия народ – да обича своята вяра и да я предава на своите деца, внуци и близки. България и православие са идентични понятия. Нека сме щастливи с това, че Бог обича България и българите обичат своя небесен отец.


С отеческа обич в навечерието на Великия празник на празниците Възкресение Христово на целия български народ пожелаваме здраве, радостни дни, благополучие, мир и щастие за всеки християнски дом.

 

И съвсем скоро да се поздравим с „Христос Воскресе”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама