АКТУАЛНО


Скандално: Контрапреврат в агенция Блиц, с полиция махат Крачунов

8 11423 28.04.2016
Скандално: Контрапреврат в агенция Блиц, с полиция махат Крачунов
Шутираха Крачунов от Блиц

След решение на Софийски градски съд Ивайло Крачунов, бивш главен редактор на ПИК, трябва да напусне поста на изпълнителен директор на агенция Блиц. Той отказал това и се наложило да бъде извикана полиция, за да може Звездомира Мастагаркова да заеме бившето си място.


Източници на Фрог подсказаха, че още с идването си в  Блиц Ивайло Крачунов си написал заплата от десетина хиляди лева и малко по-малко на най-приближените му. На това и на смяната на журналистите от Блиц и  ПИК се възпротивил  бизнесменът Кирил Домусчиев, един от собствениците на  „Пи комюникейшън” . За събитията в двата сайта той бил информиран от акционерът Недялко Неделяков, който не участвал в общо събрание на дружеството преди няколко дни.

Днес в редакцията на агенция „Блиц“ и вестниците „Шоу“, „Доктор“ и "Над 55“ се появи полиция, научи Фрог. Причината е в подадено възражение от акционери във фирмата, държаща правата и марката на изданията за нелегитимност на проведеното през миналата седмица Общо събрание и взетите там решения.

 

В търговския регистър е спряно вписването на Крачунов след решението на Софийския градски съд. На него решенията се взели от Славка Бозукова и Ивайло Крачунов, навярно с нечие величайше съдействие.

В момента не е ясно кой точно управлява агенцията и вестниците. В спора е била намесена и полиция, но засега не е ясно на чия страна са униформените. Вероятно сложният казус ще се реши в съда, а дотогава и двете страни ще трябва да представят аргументите си. Очаква се това да стане след празниците, тъй като следващите четири дни са неработни.

Както стана ясно в събота, бившият главен редактор на Пик Ивайло Крачунов влезе в редакциите и обяви, че е натоварен да ги ръководи. Според информация от журналисти от изданията, Крачунов е показал решение на общо събрание на фирмата, с което се отстранява дотогавашния управител и директор Звездомира Мастагаркова и той заема мястото й.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама