НОВИНИ


Чавдар Георгиев: Пълен хаос ни очаква на следващите избори с този Изборен кодекс

4 4687 29.04.2016
Чавдар Георгиев: Пълен хаос ни очаква на следващите избори с този Изборен кодекс
Чавдар Георгиев

Пълен хаос ни очаква на следващите избори заради приетия Изборен кодекс. Това каза депутатът от БСП Чавдар Георгиев по НТВ.


Ние искахме там където се гласува в чужбина, държавата да има контрол в процеса на гласуване. Прие се една лоша разпоредба. Всички разпоредби в Избирателния кодекс са много лоши. Те водят към манипулация и ограничаване правата на избирателите. Явно управляващите се готвят за предсрочни парламентарни избори. В НС беше внесен доклад от името на правната комисия, а заседание на тази комисия не е било проведено. Да кажат другите парламентарни сили кога и къде са присъствали на тази комисия?! Те много обичат да се съвещават задкулисно. Мисля, че най-добре е колегата Данаил Кирилов да си подаде оставка. Ние бяхме много активни при обсъждането на Изборния кодекс. В момента той изцяло е на РБ и на ГЕРБ.

Димитър Делчев от РБ контрира : БСП имат конгрес. Те не бяха активни и преди Великден се усетиха, че им предстои конгрес. Всичко БСП бяха предложили абсурда, че избори и референдум трябва да се проведат отделно. РБ няколко пъти казаха, че не трябва да се ограничават правата на българите в чужбина при гласуване. Искахме режима на гласуване в чужбина да остане както до сега.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама