НОВИНИ


Брюксел отговаря на Кольо Парамов

16 6650 31.03.2009
Брюксел отговаря на Кольо Парамов
Жозе Мануел Барозу изпрати отговор до финансовият консултант Кольо Парамов Вяра Йовева, Frognews.bg

Канцеларията на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу изпрати отговор до финансовият консултант Кольо Парамов.


 В средата на февруари той публикува във Frognews.bg открито писмо до Барозу, в което настоя Брюксел да спре да поддържа корупцията в България. Парамов още алармираше, че страната ни се нуждае от по-строги оценки и открито поставяне на всички негативни тенденции в предстоящия тогава междинен доклад.

 Финансистът се аргументира, че е избрал този път за диалог с ЕС, защото България се нуждае от обективна оценка, за да могат избирателите да са наясно с проблемите на страната, с тези които са ги предизвикали, и въз основа на това да преценят, за кого да гласуват.

Фактът, че месец по-късно вече получих отговор, означава, че Брюксел работи перфектно и с възможности, заяви Кольо Парамов. Според него европейските ни партньори са наясно с реалната ситуация в държавата, и това ще се види в следващия доклад, който ще бъде готов през лятото.



Frognews.bg публикува пълния текст на писмото от Брюксел.

До: Г-н Кольо Парамов

Относно: Вашето писмо до г-н Барозу, председател на ЕК
Уважаеми г-н Парамов,

Благодаря Ви за вашето писмо до председателя на ЕК от февруари 13, 2009 г. Предадохме информацията на нашата служба, която наблюдава прогреса на България в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията. Внимателно разгледахме вашия коментар.

Както може би знаете, при присъединяването си България се съгласи да сътрудничи на ЕС и страните от ЕС съгласно така-наречения Механизъм за сътрудничество и верификация (CVM), който постави конкретни цели по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията. Комисията съставя доклади за прогреса на България два пъти годишно. ЕК прие междинен доклад за приложението на CVM в България през февруари 2009 г.

 Този доклад е осъвременен вариант на предишния, който бе приет през юли 2008 г. и съобщава за важните събития през последните шест месеца. Този доклад не съдържа подробна оценка на резултатите, постигнати по отделните програми, което е тенденциозно. Следващият подробен доклад ще бъде изготвен това лято. Можете да намерите повече информация на този адрес: https://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/cvm/index_bg.htm.

Благодаря Ви, че се свързахте с Европейската комисия.

С уважение,
Флорика Финк-Хооижер
Началник на отдел

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама