СВЯТ


90 джамии се наблюдават в Германия за тероризъм

0 4245 02.05.2016
90 джамии се наблюдават в Германия за тероризъм

Около 90 джамии в Германия са под наблюдение от Федералната служба за охрана на конституцията (БФФ – контраразузнаването на страната), съобщи нейният ръководител Ханс-Георг Маасен по телевизионния канал АРД, цитиран от БТА.


"Ние сме обезпокоени от това, че в Германия има много ислямистки клетки, които трябва да държим под око", каза той. Според него в крайните квартали има джамии, в които млади хора "биват подбуждани към тероризъм". Контраразузнаването няма планове да следи мюсюлманите, живеещи в страната, но наблюдава религиозните и политически екстремисти, каза Маасен.

 

Властите се нуждаят от сътрудничество с мюсюлманската общност с цел "създаване на коалиция срещу екстремизма", посочи той. Според шефа на БФФ опасността от терористични актове в Германия остава висока. По оценка на службата над 800 ислямисти от Германия са отишли да воюват за джихадистите в Сирия и Ирак. Около 260 от тях са се върнали във федералната република. Нямаме информация за конкретни планове на ислямисти да извършват терористични атаки, съобщи Маасен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама