АКТУАЛНО


Започва да тече наказателна лихва за данъците

0 5717 04.05.2016
Започва да тече наказателна лихва за данъците

За всеки неподал декларацията си в срок от днес започва да тече наказателна лихва. От НАП напомнят, че банковият превод понякога отнема повече време. Така, ако сме платили данъците си в последния момент, може да се окажем длъжници на лихва дори за ден закъснение.


Хиляди българи отчитаха парите си пред държавата в последния възможен ден за подаване на данъчните декларации. Вчера се срина и системата в Централна поща в София, а служителите останаха на работа, докато имаше чакащи да подадат декларациите си.

Само вчера, в последния ден, да подадат декларации трябваше да направят около 15 000. Всеки трети българин предпочита да подаде своята декларация онлайн, за да избегне чакането по опашки.

Работният ден в централната софийска поща започна в 7.00 часа вчера. Но не съвсем – токов удар срина системата. От там гарантираха, че всички ще бъдат обслужени.

Всеки пропуснал, умишлено или не, да отчете допълнителните си доходи ще плаща глоба. Куриозът - умишлените грешки в декларациите ни струват повече, отколкото ако не се отчетем. Така за грешна декларация глобата е 1000 лева, а за неподадена - 500.  

Сметките показват, че в края на данъчната кампания в държавната хазна ще влязат над 800 милиона лева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама