НОВИНИ


”Протестна мрежа” настоява за оставката на Валери Симеонов

13 4541 04.05.2016
”Протестна мрежа” настоява за оставката на Валери Симеонов
Валери Симеонов

Организацията „Протестна мрежа” поиска оставката на народния представител Валери Симеонов.


 

Повод за това станаха изказвания на депутата за промените в Изборния кодекс и условията за гласуване на българите в чужбина.

 

Текстовете предизвикаха протести и гражданско недоволство сред сънародниците ни зад граница. На Великден протестиращи от цял свят изпратиха отворено писмо, с което искат президентът Росен Плевнелиев да наложи вето над спорните поправки, което предизвика гнева на Симеонов.

 

Депутатът отговаря на посоченото лице за контакт с думите: „Както на вас никой не ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми”.

 

Друга причина за исканата оставка на Валери Симеонов е и изразът „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина”, изречени в ефира на телевизия СКАТ.

 

„И българите зад граница, и тези, които не много отдавна г-н Симеонов нарече „озверели човекоподобни”, са негови работодатели, а не хора, които „му се мотаят в краката”, пишат от „Протестна мрежа.

 

„Недопустимо е български депутат да настоява за създаване на законови норми, в които българските граждани се делят на български граждани в България, български граждани в Турция и български граждани някъде другаде по света”, категорични са от организацията.

 

Те подчертават, че управляващите партии носят морална и политическа отговорност за поведението на Симеонов. Организацията иска Валери Симеонов да подаде оставка и да се извини.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама