НОВИНИ


Манолова: Волята на партиите е ключът към казуса с българите в чужбина

2 4058 05.05.2016
Манолова: Волята на партиите е ключът към казуса с българите в чужбина
Мая Манолова

Ключът към благополучното разрешаване на казуса с българите, гласуващи зад граница, е във волята на партиите, които подкрепят правителството, каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова, след среща, проведена при премиерът Бойко Борисов с представители на български организации в чужбина във връзка с изборното законодателство, отнасящо се за гласуването зад граница, цитирана от Фокус.


"Чисто правно технически и законодателно възможностите са две - да има президентстко вето, след което текстовете да бъдат поправени или да има законодателно предложение от партии на управляващото мнозинство за промени на текстовете, които ограничават правата на българите в чужбина", заяви Мая Манолова.

"Но независимо кой от двата варианта бъде използван - ключът към благополучното разрешаване на казуса е във волята на партиите, които подкрепят правителството и представляват управляващото мнозинство. ГЕРБ са "за", остава ПФ да каже "да"и останалите две партии, за да се случат нещата", каза още тя. Манолова допълни, че би било добре и другите партии да окажат подкрепа в парламента. "Така или иначе ние имаме ангажимент да начертаем пътя, по който правата на гражданите в чужбина могат да бъдат защитени, без да навлизаме в сложните политически конфигурации", уточни Мая Манолова.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама