ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 2 април

0 3988 01.04.2009
Предстоящо на 2 април

Президентът Първанов дава пресконференция за изборното законодателство и реформата в политическия модел; заседават НС; МС; тестват Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.



Президентът Георги Първанов ще даде пресконференция по въпроси, засягащи изборното законодателство и хода на реформата в политическия модел на страната. Брифингът ще започне в 11.00 часа в залата за пресконференции на “Дондуков” 2.

В 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на почетния караул пред сградата на Администрацията на президента. Изложба под надслов „В служба на мира, в подкрепа на демокрацията” ще бъде открита в Националния военноисторически музей.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа ще се състои редовното заседание на Министерския съвет.

В 13.00 часа в сградата на Министерството на труда и социалната политика министър Емилия Масларова ще връчи меморандуми за сътрудничество с общини и бенефициенти по проект „Красива България” и Социално-инвестиционния фонд.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие изложба под надслов „Пет години България в НАТО” в Националния военноисторически музей. Експозицията е част от мероприятията по повод 60-я юбилей на Алианса. Откриването на изложбата ще се състои от 12.00 ч. в Националния военноисторически музей.

Кметът на София Бойко Борисов ще получи грамота Кавалер на Националния орден за заслуги от името на президента на Френската република. Грамотата ще му бъде връчена в 10.00 ч от Анри Мишел-Коме, главен секретар на Министерството на вътрешните работи на Франция на прием, организиран по този повод в Резиденцията на френското посолство.

Народните представители Мария Капон, председател на ЕНП, Елеонора Николова, зам.-председател на партията и Антонела Понева ще се срещнат със зам.-градския прокурор Роман Василев, за да му връчат сигнал за безстопанственост. Срещата е в 11 00 ч . в кабинета на Роман Василев.

От 17.00 ч. министър Ивайло Калфин ще открие във фоайето пред Зимната градина на МВнР фотографската изложба: “60 години НАТО. 5 години България в НАТО. Как ни видя фотообективът на Алианса”.

Организационен комитет за честването на 30- годишнината от полета на първия българин в Космоса и 40 години от създаването на Института за космически изследвания в България ще даде пресконференция в 12.00 часа в БТА. Ще бъде представена програмата за проявите от 9 до 12 април и обявяване на имената на гостите- космонавти от 4 страни, които ще се включат в честването.

От 10 часа в зала 15 на Съдебната палата в София ще се проведе отчетното събрание на Военно-апелативния съд за 2008 година. Председателят на съда генерал-лейтенант Веселин Пенгезов ще представи доклада за работата на ВАпС през отчетния период. Официални гости ще бъдат председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, членове на Висшия съдебен съвет и главният инспектор на Инспектората към ВСС, министърът на отбраната Николай Цонев, военно-апелативният прокурор генерал-майор Крум Манов.

Ще бъде тествана Националната система за ранно предупреждение и оповестяване
. Системата ще подобри координацията на органите на изпълнителната власт и силите за реагиране на национално, областно и общинско ниво.

От 11.30 ч. в Парк „Студентски” ще се проведе акция по засаждането на 130 дървета, организирана от Столична община по повод 130-годишния юбилей на София като столица на България.

В 10.00 часа в хотел „Дедеман принцес София” ще започне международна конференция за компютърни престъпления на тема „Правосъдие в дигиталната ера”.

На 2 и 3 април в гранд - хотел София ще се състои двудневен семинар организиран от Европейската служба за борба с измамите (OLAF) и Международно общество за трайно развитие и сътрудничество. Темата на семинара е Борба с измамите и нередностите, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз: равносметка с поглед напред.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на екипа на списание „9 месеца”, с която ще се открие 11-та кампания Бебе на годината.

В 13.30 часа в Овалната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще открият Международна конференция под патронажа на ректора на СУ на тема: „Политическа митология и историческа наука”.

В 18.00 часа в НДК Културно-информационният център на Република Македония в София и Музеят на съвременното изкуство-Скопие ще представят изложба – костюми на Лира Грабул. В 19.00 часа ще започне тържествен концерт на Софийската филхармония с диригент сър Невил Маринър /Великобритания/. Проявите са част от програмата за честването на 130 години от обявяването на София за столица на България.

В 18.00 часа в художествената галерия на ул. „Шипка” 6 ще бъде представена изложбата „Без начало и без край” на Васко Струмев.

Среща с български, германски и френски писатели - гласове на съвременния роман в България, Германия и Франция
ще се проведе на 2 и 3 април във Френския институт в София. Колоквиумът ще бъде открит от Бенедикт Контамен, Съветник по сътрудничеството и културната дейност и Директор на Френския институт от 18.00 часа.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА във Видин ще се проведе национален форум-дебат на тема: "Социалната зелена политика в ситуация на глобална екологична и икономическа криза".

От 9.30 до 15.00 часа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, град Пловдив ще се проведе инструктивно съвещание във връзка с изпълнение на програмата на община Пловдив за ограничаване на просията.

Официално откриване на сградата на единствената Детска психиатрична клиника в Южна България ще се състои пред сградата й в Пловдив. Церемонията по откриване е в 11,00 часа.

В залата на Филхармонията на Разград от 18:30 часа лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров и депутати от ПГ НА АТАКА ще се срещнат с граждани. По - рано същият ден депутати от АТАКА ще посетят селата Осенец и Гецово, Разградско.

От 2 до 5 април министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Прага, Чехия.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева заминава на еднодневно работно посещение в Брюксел.
Тя ще се срещне със зам.-председателя на Европейската комисия и еврокомисаря по административните въпроси, одита и борбата с измамите Сийм Калас, с Катрин Дей, генерален секретар на ЕК, с генералния директор на ГД „Регионална политика” в ЕК Дирк Анер и с други представители на ЕК.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама