ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 3 април

0 4221 02.04.2009
Предстоящо на 3 април

Заседава НС; събира се Националният съвет на СДС; провежда се първото заседание на консултативния антикризисен съвет към премиера Станишев.



В 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще присъства на тържествения водосвет и издигането на знамето на София по повод 130-годишнината от обявяването на града за столица на България. Церемонията ще се проведе от 10.45 часа пред паметника на „Незнайния воин”.

В 13.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе първото заседание на консултативния антикризисен съвет към министър-председателя Сергей Станишев.

От 10:00 часа в зала „Александър” на хотел „Радисън” ще се проведе дискусия на тема „Прозрачност и отчетност при разходването на публични средства чрез обществени поръчки”. Дискусията се организира от МДААР.

От 10.00 ч. в Голям колегиум в сградата на Министерство на земеделието и храните, ръководството на Държавна агенция по горите ще даде пресконференция по повод „Седмица на гората – 2009”.

От 14:00 часа в МЗХ министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с граждани и земеделски производител в рамките на приемния си ден.

Кметът на София Бойко Борисов ще направи символичната „първа копка” по проект „Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община” в 13.00 ч. на площадката в с. Горни Богров.

От 10.00ч. в Културен център „Красно село” ще се проведе заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. От 14.00 часа ще се проведе пресконференция.

В 12.00 часа ще се състои официалното представяне на сайта на Градския съвет на БСП- www.bspsf.bg.

По покана на председателя на ПП ГЕРБ – Цветан Цветанов и Румяна Желева, в София пристига делегация на Нова Демокрация – Гърция. Гръцките гости ще вземат участие в церемонията по издигането на знамето на София, по повод 130 години от обявяването на града за столица на България, която ще се състои от 11.00 часа пред паметника на Незнайния войн. От 14.00 часа представителите на Нова Демокрация ще вземат участие в конференция на ПП ГЕРБ заедно с ръководството, областните координатори, кметове и експерти на партията, на която ще бъде обсъдено регионалното сътрудничество между двете страни. Конференцията ще се състои в х-л Кемпински Зографски, зала Витоша.

НАПИ ще отбележи 126 години от създаването на пътната администрация в България. Церемонията ще се състои в Концертната зала на Централния военен клуб в София от 10.00 часа.

Държавната агенция по туризъм ще представи резултатите от проведеното анкетно проучване на зимната ваканция на българските граждани в България,
както и на чужденците, почивали в зимните ни курорти през сезон ЗИМА 2008/2009 от11.00 часа в зала 821 на 8-ия етаж на ул. „Триадица” №8.

На входа на Борисовата градина, до езерото „Ариана”, ще бъде инсталирана шатра, в която ще бъде разположен информационният център за кампанията по пролетното почистване на столицата. В шатрата служители на Столичния инспекторат ще раздават на гражданите материали, с които да подпомагат участието на столичани в пролетното почистване – чували за смет и ръкавици за еднократна употреба.

В 9.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Александър Томов.

Александър Томов организира кратък брифинг от 8:30 часа в Съдебната палата във връзка с делото, свързано с “Кремиковци” АД.

От 9.30 часа в Централното управление на БАН ще се проведе среща с представителите на Балканските академии на науките с цел обсъждане на проектите за съвместни научни и научно- приложни изследвания между Академиите от Югоизточна Европа.

От 11:00 до 14:00 часа представители на Гражданско сдружение „Видовден” ще раздадат брошура с информация за основните човешки и граждански права според международното и националното законодателство. Местата в София, на които ще се раздават брошурите са подлеза на метрото до Булбанк, градинката пред НДК, градинката между СУ „Св. Климент Охридски” и Народно Събрание.

От 11.00 ч. пред Народния театър „Иван Вазов”, Домът на Москва в София представя изложба „Русия и България в края на ХІХ век.

От 19.00 ч., НДК, зала 1 във връзка с отбелязване 130-годишнината на София, ще се проведе Тържествен концерт – спектакъл с участието на български изпълнители и състави – Михаил Белчев, Веселин Маринов, Елица и Стунджи, Поли Генова, Ивелина Балчева, балет „Арабеск”, група „Вакали”, танцова формация „Чинари”, струнен квартет „Стрингс”, актьорите Силвия Лулчева, Даниел Цочев, Стоян Алексиев, Мистерия на българските гласове.

От 17:30, в х-л „Дедеман Принцес София” ще се поведе пресконференцията във връзка с международната конференция за компютърни престъпления, организирана от Фондация „Право и Интернет”.

От 16.00 часа в Клуба на Съюза на българските журналисти ще бъде представен обновеният вид и съдържание на седмичник “Детонация”, наследник-продължител на изданието “Про и Анти”.

От 9, 00 часа в Овалната зала на Софийския университет ще се проведе Международна конференция на тема: „Политическа митология и историческа наука”. 9, 00 часа ще се проведе Международен семинар на тема: „Психично здраве и социална работа”. В 18, 00 часа в Зала 2 е предвидена дискусия на Студентския дипломатически клуб.

От 10.00 часа Сдружение „Коалиция Съюз на демократичните сили” ще даде пресконференция в БТА на тема: „Дясното обединение - осъществимо ли е?”.

НДСВ организира дискусия на тема „Закон за устройство на Черноморското крайбрежие – приложение една година след приемането му”, която ще се състои от 12:00 часа в хотел „Мираж” в Бургас.

Министърът на финансите Пламен Орешарски заминава за Брюксел, където ще участва в неформално заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).

Георги Първанов ще ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО, която ще се състои в Кел, Германия и Страсбург, Франция.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама