НОВИНИ


Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си

32 6398 12.05.2016
Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си
Радан Кънев

Не разбирам какво може да се промени в ситуацията на ДСБ след предупрежденията, които отправяхме, заяви по НТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Ние бяхме прави, а на Борисов му се проваля 3-ти опит за мнозинство в този парламент. Предупредих го, че отваря врата към Москва, която няма да може да затвори.


За мен обяснението за напускането е, че Първанов и Калфин говориха различни неща, оставката на Калфин е по-скоро дело на Борисов, отколкото на Първанов, защото му е писнало.

В момента ГЕРБ упражнява геополитически рекет върху десницата през министър Москов, за мое най-голямо учудване. Ако има такава теза, тя трябва да дойде от премиера, трябва той да има кураж да каже - или си с мен, или с Путин! Послание "или-или" е или на латиноамерикански наркотрафиканти или на африкански човекоядци, каза той.

Излиза, че путинското мнозинство в българския парламент е от всички, изброени от Москов плюс ГЕРБ, отчете той.

Образът на Нинова като нещо ново, силно, порменящо БСП, се гради от ГЕРБ и от личните медии на Пеевски, които може да са на Борисов с две трети дитирамби за Борисов и една трета за Путин. Колкото СДС тръгна по нов път с Надежда Михайлова, толкова и БСП ще тръгне с Нинова - тръгва към пропастта с 200 км/ч. ГЕРБ живее от плашилото БСП, без нито един икономически успех, реформа, с увеличаваща се корупция при десетгодишна доминация. Българските социалисти не са заплаха за никого, но ГЕРБ си измисля такава в лицето на другарката Нинова, за да има с какво да ни плашат.

Вижте на Цветанов интервютата - навсякъде АБВ е най-добрият партньор, Калфин - най-добрият министър. Сега им остана вариант голяма коалиция с БСП, но БСП е слаба и й правят изкуствено дишане, за да има опция за следващо НС, анализира Кънев.

Провалът на съдебната реформа доведе до каскадна, неудържима политическа криза. Да се вкарва ДСБ в геополитически разговор от хора със съмнителна геополитическа ориентация е скандално, добави той. Да се иска от нас ангажимент за участие във властта е абсурд, отсече той. Не виждам желание, този разговор трябва да бъде поискан от премиера на база на осъзнаване на поредицата от политическите си грешки, заключи той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама