НОВИНИ


Вземат телефоните на учителите при матурите

0 4504 16.05.2016
Вземат телефоните на учителите при матурите

Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов се извини на учителите, на които по време на изпитния ден ще бъде отнет мобилния телефон. 4 часа по думите му не са много време.По думите му утрешният ден е последният, в който изпитният процес ще бъде детайлизиран. Тази година знаем всеки един ученик къде ще стои, което е новост.


В интернет се предлагат продажби за отговори, без самите въпроси да са детайлизирани. Това е измама, призовавам хората да не си дават парите, каза още Стаматов в студиото на bTV по повод предстоящите матури. По думите му има доста проблеми, но е нужен позитивизъм преди предстоящите изпити, на които ще се явят около 120 000 души.

Стаматов призова учениците да разчитат на себе си. 14 000 души ще бъдат използвани в изпитния процес. Камерите във всички училища са свързани с МОН и регионалните инспекторати, поставени са допълнителни индикатори за съмнителни движения по време на изпита, подчерта зам-министърът на образованието. Ако има по-силна полицейщина, тя е в хората, които подготвят изпитните билети. Нито един от тях не може да използва мобилните си телефони, от тях няма как да излезе изпитен билет.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама