НОВИНИ


Фенове от цяла България празнуват добрата новина за ЦСКА

24 11159 17.05.2016
Фенове от цяла България празнуват добрата новина за ЦСКА

Вижда ли се краят на режисираната съдба на най-великия български клуб? След вчерашната среща на Гриша Ганчев с премиера Борисов и шефа на БФС Михайлов се показа слънце и на ”Армията”. Фен-клубове на великия клуб от цяла България не спират да се радват на голямата новина, поздравяват премиера и футболния съюз за разбирането. Заливат социалните мрежи с честитки.


"От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство!  Ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин...” Това каза вчера Гриша Ганчев и повече от половин България изръкопляска.

Половин България изръкопляска въпреки насъбраните мъка и гняв! Въпреки стиснатите юмруци ....

Повече от година червеният клуб е тъпкан от свои и чужди. Въпреки титаничните усилия на Гриша Ганчев, Пламен Марков и хората около тях. Но цесекарите издържаха - стискайки юмруци, псувайки властта, пейки със сълзи на очи "Ний на този стадион сме родени и на  този стадион ще умрем!... Дано само ръководителите на държавата и на футболния съюз не се отметнат от обещанията  си да помогнат на армейците. И да продължат тържествата на цесекарите.

И докато ЦСКА бе разпъвана на кръст, към един друг клуб, наричан "отбора на народа" потекоха златни реки. Забравено бе, че Левски не си е платил сметките в НАП за над 5 млн. лв. Сянката на Делян Пеевски заля и излапа  синия тим. Под натиска на Пеевски и Александър Сталийски БТК чрез "Виваком"  стана спонсор на отбора.  Иво Тонев е само представителното  видимо лице на  тима от Герена, а конците му дърпат "котараците".  Дясната ръка на  депутата от ДПС  адвокат Александър Ангелов днес коли и беси в Левски  както в Булгартабак,   въпреки съмнителната си репутация.

 

На кръст бе разпъван и Гриша Ганчев. Но устоя. Виковете "Разпни го!" на дървени философи , кариеристи и печалбари на  самата "Армия" бяха заглушени и погребани от "Осанна!"  на верните до гроб на ЦСКА, които не предадоха червената идея.


„..Стоя твърдо зад Гриша Ганчев. Познавам го много отдавна – от 1985 година. Тогава Министерството на отбраната се отрече от ЦСКА, но Ганчев спомогна много на борбата, на бокса и на редица други спортове. Той помагаше финансово и на ветерани на отбора. Затова аз заставам сега зад него. Познавам го и знам, че Ганчев няма да се откаже от ЦСКА. Ганчев е много точен човек и се е доказал. Кой друг в България е дал път на толкова много спортисти като него? Просто няма причина да не му се доверя”, заяви  88 годишният директор на музея на ЦСКА Александър Манов.

"Гриша Ганчев е сериозен и го е показал не само във футбола, а и в други спортове - борба, бокс", категоричен е  футболният треньор на 20 век Димитър Пенев, който е убеден в светлото бъдеще на червения тим.

" Гриша Ганчев доказа, че е човекът за ЦСКА. Най-радващото е, че най-после има официална пози­ция около казуса на клуба. Оче­видно се е намерил начин ЦСКА да продължи своето нормално съществуване. Оттук насетне хората на "Армията" трябва да получат пълна подкрепа", заявява  най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов.

"Вярвам в предприемчивостта, в убежденията, в амбициите на Гриша Ганчев, че той ще продължи да се занимава с ЦСКА, да възроди ЦСКА. Гриша Ганчев е един много амбициозен и упорит човек и силно вярвам, че той ще доведе нещата до възраждане на клуба. Ако се учреди тази Висша лига, тя ще улесни тази задача", не крие надеждите си и  червената легенда Пламен Марков.

"Ние на този стадион сме родени,
и на този стадион ще умрем,
и дори и небето да падне
няма да ви предадем."

Така пеят хилядите в "сектор Г", на които ЦСКА е в сърцата!  И посрещат със скандиране имената на онези, за които червения клуб е съдба, отговорност и религия ! И които също не го предават!

Росен Костадинов
 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама