НОВИНИ


Одират община Червен бряг с над 4 млн. лева заради проекта ”Воден цикъл”

2 4237 19.05.2016
Одират община Червен бряг с над 4 млн. лева заради проекта ”Воден цикъл”

Община Червен бряг може да плати над 4 милиона лева санкции заради нарушения по проекта ”Воден цикъл”, съобщи кметът Данаил Вълов. Управляващият орган по Оперативна програма ”Околна среда” е открил нарушения при обявяване на обществената поръчка и при реалното изпълнение на проекта. Прокуратурата проверява и други два проекта в Червен бряг.


Кметът вече е обжалвал първата санкция по водния цикъл от 1,8 милиона лева, наложени заради нарушение и преобразяването на обществената поръчка. Новата санкция от 2,3 милиона лева е заради реалното изпълнение на проекта по водния цикъл. Има нарушение и при удължаването на сроковете за изпълнение на строително-монтажни работи, отчитане на дейности, които отсъстват като оценка и количество СМР в обявената обществена поръчка. Наложени са и редица други санкции по конкретни обекти за доставки на оборудване, въвеждането му в експлоатация и доказване на неговата годност.

 

Според инж. Вълов има реална опасност Община Червен бряг да бъде финансово дестабилизирана: Оценката за управлението на проекта по водния цикъл не само, че е безотговорна, некадърна и некомпетентна, но се е упражнявала с престъпно безхаберие и престъпна безотговорност. Това, което зависи от мен, аз ще го направя. Искам да кажа, че всички персонални и физически лица, ръководители на проекта, фирми участници, ако общината ще понесе такива санкции, на тях ще им бъде потърсена отговорност, съгласно Наказателния кодекс.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама