ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 6 април

0 4333 05.04.2009
Предстоящо на 6 април

Започва записването на децата в детските градини в столицата; работниците от „Кремиковци” отново излизат на протест; провежда се 5-ти международен конгрес за eнергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.



От 6 април започва записването на децата в детските градини в столицата ще продължи до 18 часа на 21 май 2009 г.

Работниците от „Кремиковци” отново ще излязат на протест. Протестното им шествие ще тръгне в 9.00 часа от площад „Александър Невски” в посока към Министерството на икономиката и енергетиката, Министерски съвет и Народното събрание.

Медицинският университет – София ще отбележи патронния си празник Международния ден на здравето
– 7 април. Медицинската академична общност ще поднесе венци пред Докторския паметник от 13:30 ч., след което ще проведе шествие. Тържеството по случай празника на висшето училище ще се състои в зала „Света София” от 15:00 ч. На откриването ще присъстват Министър-председателят Сергей Станишев, Заместник министър-председателя и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министрите Пламен Орешарски и Стефан Данаилов. Поканени са да присъстват депутати и лидери на политически партии и други официални лица.
На тържествена церемония в зала „Света София” ще бъдат връчени награди за особени заслуги към Медицинския университет - София.

От 11.00 ч. във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София ще се проведе пресконференция по повод патронния празник на Медицински университет - София и Международния ден на здравето – 7 април.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие международен семинар на тема „Овластяване на ромските жени в контекста на съвременните социални политики – обмен на опит и добри практики” в 10.00 часа, в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (кв. Кремиковци).

Състав на Софийски градски съд ще произнесе присъда за срутилата се сграда на бул. “България” от 9 часа.

Заместник-председателят на ЕК Маргот Валстрьом ще участва от 9:00 ч. в зала "Сердика" на хотел "Шератън" в София в конференция "Жените в България и европейската политика", на която ще присъства и министърът по европейските въпроси Гергана Паси. От 10:30 до 11:00 ч в същата зала Валстрьом ще отговори на въпроси на медии. От 11:30 ч. в зала "Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще обсъди със студенти ролята на младите хора в политическия живот, предизвикателствата пред тях във връзка с кризата, идеите им за Европа на бъдещето.
От 15:30 ч. в зала 134 на Народното събрание (входът от бул. "Дондуков") заместник-председателят на ЕК ще участва в заседание на Комисията по Европейски въпроси на Народното събрание.

Организират пресконференция по повод участието на двама български алпинисти в експедиция до връх Манаслу в Хималаите.
Срещата с медиите ще се състои от 14 часа в БТА. Участници в пресконференцията ще бъдат министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, директорът на болница „Лозенец” доц. Любомир Спасов, алпинистът Дойчин Василев и неговата дъщеря Маргарита Василева.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открие Национална изложба-базар с участието на ученици от професионалните гимназии от системата на Министерство на земеделието и храните в Централното фоайе на МЗХ от 15 часа.

Кметът на София Бойко Борисов и заместник-кметът по обществен ред и сигурност Юлия Ненкова ще се срещнат в 09.30 ч. с Кери Кенеди, дъщеря на сенатор Робърт Кенеди.
Срещата ще се състои в Столична община.

В 11 часа в София прес ще се проведе пресконференция на политическа партия Българска нова демокрация /БНД/.

Комисията по европейските въпроси ще се срещне от 15.30 часа с комисаря по Институционални връзки и комуникационна стратегия и заместник-председател на Европейската комисия Маргот Валстрьом. Темата на разговора ще бъде „Мрежата Европа Директно – предоставяне на информация на гражданите на местно ниво и обратната връзка с европейските институции”.

От 10.00 часа вицепремиерът по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на земеделието и храните Валери Цветанов и заместник-министър инж. Димитър Пейчев ще открият Ден на отворените врати, посветен на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 в МЗХ в Голям Колегиум.

Клубът за археомитологични изследвания към департамента по история на културата на НБУ организира лекция на тема „Археомитологични изследвания на знаците и символите на неолитна Европа". Лекцията ще се проведе от 13.00 часа в 127 зала, корпус 1 на Нов Български Университет.

От 9,00 до 13,00 ч. Комисията за защита от дискриминация в сътрудничество със сдружение ”Проект Права на човека” – София, организира национална кръгла маса на тема „Международни и национални политики и механизми за превенция и защита от дискриминация на етническа и расова основа”. Поводът за събитието е Международният ден на ромите (8 април ). Ще бъде подредена фотоизложба „Светът на многообразието”. Мястото на провеждане е хотел “Централ”, зала “Централ”, София, бул. „Христо Ботев” 52.

Националната кардиологична болница организира пресконференция, на която ще бъдат официално обявени резултатите от проведеното в болницата проучване за социално-икономическото въздействие на Болничната информационна система. Изследването е направено по поръчка на Европейската комисия и е част от проект на тема “Социално-икономически ефекти от въвеждането на електронни здравни досиета и Е-рецепти в Европа” (www.ehr-impact.eu). Пресконференцията ще бъде от 13.00 ч. в Национална кардиологична болница, ул. Коньовица № 65, ет. 2, залата в новото крило на
болницата.

От 11 часа в зала 300 на ДФ „Земеделие” ще се проведе среща между контактната група на протестиращите фермери и ръководството на ДФ „Земеделие”. На нея ще се обсъждат директните плащания за единица площ.
В същия час във фонда ще се проведе „Ден на отворени врати”, където ще се обсъдят предложенията на Асоциацията на животновъдите в България за подпомагане на сектора.

5-ти международен конгрес за eнергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници ще се проведе на 6, 7 и 8 април в София - НДК, зала 3. Официалното откриване е от 9.00 часа.

От 11.00 до 13.30 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер”) ще се проведе шестият от серията тематични дебата между представителите на бизнеса и политическите сили, в контекста на предстоящите избори за национален и Европейски парламент.

В Концертна зала в Пловдив от 19 часа ще се проведе концерт „С филмовата музика и песните на Митко Щерев".

Движение НАПРЕД ще даде редовната си пресконференция в 12.00 ч. в Софияпрес с участието на народни представители и лидери на коалицията. Темите в пресконференцията са: Президентът и изборното законодателство; Нов ред в държавата и Кремиковци; Нов ред - царят и лъжата.

От 13 00 часа в БТА народните представители Мария Капон и Антонела Понева ще дадат пресконференция на тема: ”Връщаме ли България в Средновековието с неприетите от парламента промени в НК, предвиждащи затвор за особена жестокост към животните?”. В пресконференцията ще вземат участие и представители на Фондация „Четири лапи”, на политическа партия „Зелените” и гражданска група „Град за отговорни хора”.

Университетът за национално и световно стопанство и Представителството на Европейската комисия в България организират среща-дискусия „Младите в Европейския съюз” с участието на Маргот Валстрьом, вицепрезидент на Европейската комисия, и премиера Сергей Станишев. Срещата-дискусия ще се проведе в аула „Максима” на УНСС.

В грандхотел “София” продължава Международната среща по проблемите на продължаващото обучение на лекарите между СБМД (Съюза на българските медицински дружества) и UEMS(Международната организация по продължаващото обучение), чийто председател д-р Бернар МАЙЕ е гост на доц. Тодор ПОПОВ, председател на СБМД.
От 12.30 ч. се очаква присъствието на здравния министър д-р Евгений Желев, след което от 13 ч. ще бъде дадена пресконференция.

От 15.30 часа в сградата на Народното събрание на площад „Александър І” ще се проведе първата пресконференция на Централната избирателна комисия (ЦИК) за Европейски парламент Александър Александров, говорител на ЦИК.

Министърът на отбраната Николай Цонев ще открие обновеното Отделение по хипербарно кислородно лечение към Катедрата по анестезиология, реаниматология и интензивно лечение /КАРИЛ/ във Военномедицинска академия - София. Откриването на обновеното отделение ще започне в 11.00 ч. в приземния етаж на Военномедицинска академия – София.

На 6 и 7 април по инициатива на Министерството на културата в гр. Шумен ще се проведе първа по рода си Национална среща на тема „Въвеждането на единните стандарти в регионалните културни институти”.

От 10 часа Движение "Напред" ще даде пресконференция в клуба на ВМРО-Русе на ул."Пиротска" 5.На пресконференцията ще присъстват Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, Искрен Веселинов, областен председател на ВМРО и отец Стефан Стефанов от храм "Свети Николай".

В 10.00 часа на площад „Бдинци”, пред държавна филхармония кметът на Видин Румен Видов ще открие Ученическа спартакиада „Април 2009г.” Ученическите игри ще се проведат в периода от 06.04 до 09.04.2009г. и включват състезания по стрийтбол (площад „Бдинци), народна топка (СОУ „Цар Симеон Велики), лека атлетика( стадион „Георги Бенковски), футбол (стадион „Георги Бенковски).

Дискусия „Нека заедно разкажем за приемната грижа в Стара Загора” ще се проведе от 11 часа на бул. "Цар Симеон Велики" 108, ет. 2 в Конферентната зала на Областна администрация Стара Загора. В срещата ще участват: Мария Нейкова, областен управител на Област Стара Загора и посланик на добра воля на приемната грижа; Иван Димитров, ръководител на Областен център по приемна грижа; Октавиан Бивол, Представител на УНИЦЕФ за България.

Върху тротоарното пространство пред факултета по Изобразителни изкуства на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” ще бъде експонирана постерната изложба „Велико Търново и българският парламентаризъм”. Върху 20 постери са представени българските парламенти, заседавали в нашия град. Чрез тази изложба РИМ – Велико Търново изпълнява функциите си на културно-просветен институт.

Седмица, посветена на Международния ден на ромите 8 април, организират Община Карлово и Основно училище “Райно Попович”. От 11.30 часа в Младежкия център ще бъде открита изложба с рисунки на деца от Основно училище “Райно Попович” под наслов “Езикът е изкуство, на което говорят всички”. От 18.00 часа в кино “Парадайс” е прожекцията на филма “Беднякът – милионер”.

Председателят на политическа партия “Българска социалдемокрация – Евролевица” Александър Томов е в Лондон по покана на Комитета по икономическата политика, труда и националните ресурси към Социалистическия интернационал. На срещата на Комитета ще бъдат разгледани резултатите от срещата на високо равнище на страните от групата Г-20 в Лондон на 2 април, както и предизвикателствата пред световната икономика през 2009 г. Фокусът на вниманието ще падне върху световната икономическа криза и изходът от нея.

120 ученици и учители от смесените региони в Югозападна България прекарват пролетната ваканция в Гранд Хотел Варна по покана на д-р Милен Врабевски – председател на Фондация Българска Памет. Децата са финалисти в организирания от фондацията конкурс за есе „Моята мечта в България”, проведен сред учениците от 31 училища в общините – Якоруда, Девин, Доспат, Гърмен, Гоце Делчев, Сатовча и Хаджидимово. Церемонията по награждаването ще се проведе днес от 17.00 ч. във фоайето на Гранд Хотел Варна. Специалните награди ще бъдат връчени на децата лично от д-р Милен Врабевски и Бойко Борисов, кмет на град София.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама