НОВИНИ


Столична община отряза парите за ремонт на ”Св. Александър Невски”, посъветва енориашите да дадат от джоба си

2 4330 19.05.2016
Столична община отряза парите за ремонт на ”Св. Александър Невски”, посъветва енориашите да дадат от джоба си

Столичният общински съвет отказа да даде 120 хиляди лева за ремонт на катедралния храм ”Свети Александър Невски” и на Ротондата Свети Георги.


Заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов обясни, че отново ще бъде подготвен доклад, с искане за финансова помощ за тези два православни храма:

Столична община помага с всички сили и средства, но няма как да поеме финансов ангажимент за всички  храмове на територията на Столична община. Ние се опитваме да помагаме там, където има реално казуси, които касаят в по голяма степен  местната общност, например надгробничните храмове, които изцяло с наши средства се изграждат, обекти като новият храм в "Младост". Така, че колкото и да искаме, нашите ресурси са ограничени и следва да се търси подкрепата на държавата, на енориашите, на хората, които живеят в тази общност, за да може всеки сам да се поддържа. От Средновековието насам, в България принципа е, че тези храмове се поддържат от общностите, които ги ползват и е редно по заможните хора да дадат каквото им се откъсне от сърцето, ние, разбира се, ще продължим да правим всичко, което е възможно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама