АРТ ДЖУНГЛА


„Волжки булгари” ще празнуват под патронажа на ЮНЕСКО

13 8954 19.05.2016
„Волжки булгари” ще празнуват под патронажа на ЮНЕСКО

На 21 май т.г. от 10 ч. жителите на София ще могат да вземат участие в един от най-ярките празници на башкири и татари - „Сабантуй”, който бележи края на пролетните земеделски дейности и настъпване на дългоочакваното лято.


Мероприятието, организирано от сдружението „Волжки булгари", ще се проведе в Южния парк, под патронажа на ЮНЕСКО и Посолството на РФ в България.

Действието на празника ще се разгърне на площ от около 10 дка в района на булевардите „Петко Тодоров» и „Гоце Делчев", където гостите ще може да се насладят на автентични песни и танци, представени от татарски и башкирски артисти, както и от български изпълнители.

В спортната зона ще има състезания по традиционната татарска борба „коряш", надпревара в чували, борба с торби със слама и други интересни народни игри. В рамките на събитието ще бъде организирана изложба-базар на народни занаяти, която ще събере майсторите от Русия и България. Също така на гостите на празника ще бъдат предложени национални специалитети - плов, сладкиш „чак-чак", пелмени, салати, руски сладолед, квас и др.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама