НОВИНИ


Египет ще ръководи разследването за изчезналия самолет

0 4235 19.05.2016
Египет  ще ръководи разследването за изчезналия  самолет

Египет ще оглави официалната комисия за разследване на изчезването на самолета на пътувал от Кайро за Париж, съобщи началникът на египетското управление за разследване на въздушни произшествия Айман ал-Мокадем.


В комисията  ще участва и Франция, която е производител на самолета "Еърбъс А320" и страната с втория по големина брой хора, пътували с полета, съобщи БНР.

 

Великобритания изпраща военен кораб и самолет, които да се включат в издирването на изчезналия самолет. Египетският премиер Шериф Исмаил изрази съболезнования на близките на пътниците и екипа на самолета на "Иджипт Еър". Той обясни, че засега единствено има яснота за района, където самолетът е паднал.

 

Всичко, което можем да кажем, е, че връзката със самолета е прекъснала в определен район и издирвателната операция в концентрирана там. Военните изпратиха самолет и кораби, които скоро ще пристигнат. Сътрудничим си с гръцките власти и гръцки самолети в момента претърсват района, заяви Шериф Исмаил на международното летище в Кайро.

 

Египетският министър на авиацията Шариф Фатхи обяви, че засега е твърде рано да се изключи, която и да било хипотеза за изчезването на самолета на "Иджипт Еър". Той все пак призна, че самолетът е по-вероятно да е бил свален заради терористична атака, отколкото в резултат на технически проблем. Засега няма информация и за намерени останки от машината.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама